Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στις φλόγες «τυλίγονται» σπίτια στα Τρίκαλα

Σε …μάστιγα τείνουν να εξελιχθούν οι φωτιές σε σπίτια και διαμερίσματα τις κρύες νύχτες του χειμώνα, με το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων σχεδόν καθημερινά να δέχεται ανάλογες κλήσεις.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο μόνο στο ν. Τρικάλων, είχαμε τρεις καταστροφικές φωτιές σε οικίες, η μια εκ των οποίων στοίχησε τη ζωή σε έναν 60χρονο συνταξιούχο στρατιωτικό, ενώ στις άλλες δύο περιπτώσεις μέσα σε μια νύχτα οι οικογένειες έχασαν την περιουσία τους.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr για τις συνηθέστερες αιτίες, ο Διοικητής της Π.Υ. Τρικάλων Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρει πως ένα μεγάλο ποσοστό οφείλεται στις κακοτεχνίες των εγκαταστάσεων θέρμανσης και στη μη συντήρηση και καθαρισμό.

Μία από τις συνηθέστερες αιτίες είναι και η αμέλεια. Ξεχασμένες ηλεκτρικές συσκευές και θερμαντικά σώματα, που μπορούν να επιφέρουν βραχυκυκλώματα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Παπαγεωργίου στέκεται στη βαρύτητα που πρέπει να δίνουμε στην πρόληψη, δίνοντας παράλληλα κάποιες συμβουλές.

Όπως επισημαίνει πέραν των απαραίτητων συντηρήσεων που θα πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο, όπως ο καθαρισμός των καμινάδων, καλό θα είναι όλοι να έχουμε στα σπίτια μας έναν πυροσβεστήρα για έκτακτη ανάγκη.

Επίσης, πριν φύγουμε από το σπίτι αλλά και πριν πέσουμε για ύπνο, καλό θα ήταν να κάνουμε έναν έλεγχο για ξεχασμένες συσκευές.

Καταλήγοντας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τονίζει πως «πάνω απ΄όλα σημασία έχει η ζωή μας. Γι΄αυτό σε περίπτωση φωτιάς φροντίζουμε άμεσα να εγκαταλείψουμε το σημείο και να ειδοποιήσουμε εγκαίρως της Πυροσβεστική».

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή