Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στις κορυφαίες αγροδιατροφικές εκθέσεις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας

Σε τρείς κορυφαίες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις του αγροδιατροφικού τομέα  συμμετέχει  το πρώτο  εξάμηνο του 2022 η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τα τέσσερα θεσσαλικά Επιμελητήρια, με στόχο την προβολή των τοπικών ποιοτικών προϊόντων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας  των μικρών θεσσαλικών επιχειρήσεων.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη,  με ενεργητικές πολιτικές τις θεσσαλικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας  δράσεις εξωστρέφειας για την αύξηση του κύκλου εργασιών τους  και το άνοιγμα νέων αγορών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα, ο πρωτογενής τομέας, ο κλάδος της μεταποίησης και του εμπορίου αγροτικών προϊόντων στηρίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με μια  πρωτοποριακή, καθοριστική συνέργεια με τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας. Η χρηματοδοτική συμμετοχή της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων σε  εκθέσεις και  επιχειρηματικές αποστολές ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του κλάδου και διασφαλίζει  την διαχρονική παρουσία  σε κορυφαίες εκθεσιακές διοργανώσεις, με πολύ χαμηλότερο κόστος για τις μικρές επιχειρήσεις.

 Στη συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις εξής εκθέσεις:

FOOD EXPO Αθήνα Metropolitan-Expo 12-14 Μαρτίου 2022: Αποτελεί το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στην Ν.Α. Ευρώπη, που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου. Το 2019 συμμετείχαν 1.050 Έλληνες και 250 ξένοι εκθέτες από 33 χώρες από όλο τον κόσμο.

FRUIT LOGISTICA BERLIN 5-7 Απριλίου 2022: H μεγαλύτερη έκθεση της Ευρώπης και μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην παγκόσμια αγορά φρούτων και λαχανικών. Η συμμετοχή αποτελεί μία ακόμη δυναμική προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων και σημαντικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, αφού χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκθεσης είναι όχι μόνο ο διεθνής της χαρακτήρας, αλλά και το γεγονός ότι συγκεντρώνει όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του κλάδου. Το 2019 συμμετείχαν πάνω από 3.250 εκθέτες από 84 χώρες, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 78.100 εμπορικοί αντιπρόσωποι προερχόμενοι από 130 χώρες, σε εγκαταστάσεις δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων υψηλών προδιαγραφών.

PROWEIN DUSSERDORF 15-17 Μαΐου 2022: Η μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο. Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι Γερμανοί επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου και του Τύπου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας. Οι εκθέτες στην Έκθεση Prowein 2019 άγγιξαν τους 7.000 από 70 χώρες, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 60.000 από 142 χώρες. Τo 2019 Ελλάδα αντιπροσωπεύθηκε από περίπου 50 οινοποιεία. Η έκθεση αποτελεί θεσμό για τον χώρο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών με τους εκθέτες και τους εμπορικούς επισκέπτες να αυξάνονται διαρκώς, θέτοντας όλες τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση του συγκεκριμένου εκθεσιακού γεγονότος ως σημείο αναφοράς και συνάντησης, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή