Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως οι καθηγητές του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Στο ενεργητικό του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προστέθηκε μία ακόμα διάκριση, από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του.

Σύμφωνα με πρόσφατη βιβλιομετρική μελέτη των Baas, Boyak & Ioannidis (2021) του Πανεπιστημίου Stanford των ΗΠΑ (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/3), η οποία βασίστηκε σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υποκατηγορίες αυτών, καθηγητές του Τμήματός μας συγκαταλέγονται στο 2% των κορυφαίων ερευνητών-επιστημόνων παγκοσμίως.

Πρόκειται για τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Γιάννη Κουτεντάκη, τον Αν. Καθηγητή κ. Αντρέα Φλουρή, την Καθηγήτρια κα Μαρίνα Παπαστεργίου, τον Καθηγητή κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου και τον Καθηγητή κ. Ιωάννη Φατούρο, το συνολικό επιστημονικό έργο των οποίων κρίθηκε ότι συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο της επιστήμης.

Επίσης, στον κατάλογο των ερευνητών με τη μεγαλύτερη επίδραση μέσα σε ένα χρόνο (εντός του 2020) βρίσκεται ο Αν Καθηγητής κ. Ανδρέας Φλουρής, ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Φατούρος, η Καθηγήτρια κα Μαρίνα Παπαστεργίου και ο Καθηγητής κ. Αθανάσιος Τζιαμούρτας.

Συνολικά, έξι Καθηγητές του Τμήματος αναφέρονται σε αυτή τη λίστα που αφορά στο ανώτερο 2% των επιστημόνων του κόσμου. Να σημειωθεί ότι η εκπροσώπηση του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων στην παγκόσμια κορυφή των ερευνητών-επιστημόνων είναι αναλογικά η πολυπληθέστερη τόσο μεταξύ όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όσο και μεταξύ των υπολοίπων ΤΕΦΑΑ της χώρας.

ΤΕΦΑΑ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή