Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ειδική ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων θα επισκεφτεί ειδική ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 για την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε εκπαιδευτικούς. Η ομάδα θα βρίσκεται στον χώρο του σχολείου για να συνεργαστεί με τους εκπαιδευτικούς και να τους βοηθήσει να διαχειριστούν και να υποστηρίξουν καλύτερα τους μαθητές/τριες που εκδηλώνουν αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός με αποδεδειγμένο ιστορικό παροχής συμβουλευτικής και υποστήριξης μαθητών/τριών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Η ομάδα αποτελείται από ειδικούς εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας οι οποίοι προσφέρουν εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη σε μαθητές/τριες και νέους ενήλικες που χρειάζονται ιδιαίτερη στήριξη και καθοδήγηση. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων να κατανοήσουν καλύτερα τις βαθύτερες αιτίες της συμπεριφοράς και να αναπτύξουν αποτελεσματικές στρατηγικές για τη διαχείρισή της.

Κατά την επίσκεψή τους, η ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. θα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου. Αυτή θα περιλαμβάνει ανάλυση μελετών περίπτωσης, συζήτηση, αξιοποίηση προηγούμενων εμπειριών, ανταλλαγή μεθόδων διαχείρισης της συμπεριφοράς και συζήτηση για εξεύρεση βέλτιστων πρακτικών. Επιπλέον, η ομάδα θα συνεργαστεί με τους εκπαιδευτικούς για να αναπτύξει εξατομικευμένα σχέδια συμπεριφοράς για μαθητές/τριες που πιθανόν να χρειάζονται πρόσθετη υποστήριξη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επισκεφτεί η ομάδα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. το σχολείο μας και τους ευχαριστούμε πολύ», είπε η Φανή Σμιξιώτη, Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου. «Η τεχνογνωσία και η υποστήριξή τους θα είναι πολύτιμη και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη προσέγγιση και υποστήριξη των μαθητών/τριών μας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι στρατηγικές και τα εργαλεία που θα μας συστήσουν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη σχολική μας κοινότητα και θα συνδράμουν στο να βελτιωθούμε και να γίνουμε αποδοτικότεροι στο έργο μας».

Η επίσκεψη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. στο 5ο Γυμνάσιο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειάς του να προσφέρει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον μάθησης σε όλους τους μαθητές/τριες.

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. σε συνεργασία με το σχολείο θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς αφενός να αντιμετωπίσουν μεθοδικά και στοχευμένα θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά των μαθητών/τριών και αφετέρου θα δημιουργήσει μια κουλτούρα σεβασμού, κατανόησης και ενσυναίσθησης στην μαθητική κοινότητα.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΠΑΘΗΣ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή