Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο Αγναντερό Καρδίτσας έχει μετατραπεί η παιδική χαρά, σε χώρο αποθήκευσης σκραπ

Στην κοινότητα Αγναντερού του δήμου Μουζακίου, του νομού Καρδίτσας, ζει και μεγαλώνει εδώ και εννιά χρόνια μια γενιά παιδιών που δεν έχουν παίξει ποτέ στη ζωή τους σε παιδική χαρά. Πρόκειται για όλα τα παιδιά της περιοχής μας που σήμερα είναι από ενός έτους, έως έντεκα και δώδεκα ετών και αριθμούν πάνω από 150 παιδιά.

Η μοναδική παιδική χαρά που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, σαπίζει εδώ και εννιά χρόνια και η δημοτική αρχή, δεν σκέφτηκε ποτέ να αποκαταστήσει και να την κάνει λειτουργική για τις ανάγκες της πόλης.

Απεναντίας, την έχει μετατρέψει σε σκουπιδότοπο, χωρίς περίφραξη, με αποτέλεσμα να γίνεται εστία μόλυνσης για όλους τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και επικίνδυνο σημείο για τα παιδιά που θα προστρέξουν να παίξουν με τα χαλασμένα και σκουριασμένα παιχνίδια.

Από τις κούνιες, έχει απομείνει μόνο το κουφάρι τους με τις σκουριασμένες σωληνώσεις. Το δάπεδο της παιδικής χαράς έχει σκεπαστεί από το χώμα που έχει χορταριάσει.

Τα εναπομείναντα παιχνίδια είναι πλέον επικίνδυνα για όποιο παιδί δοκιμάσει να τα χρησιμοποιήσει, σε ένα χώρο αφύλακτο, χωρίς περίφραξη, όπου ο καθένας εναποθέτει κι απο μια σαβούρα, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί ο χώρος του παιδότοπου, σε ένα νεκροταφείο σκραπ.

Το ερώτημα είναι, με τι επιχειρήματα θα έρθει ξανά να διεκδικήσει η δημοτική αρχή, ανανέωση της εμπιστοσύνης του κόσμου στο πρόσωπό τους για μια νέα θητεία στην πόλη;

Πρέπει να περισσεύει το θράσος τους για να το τολμήσουν.

Εμείς θα είμαστε εδώ, να τους ανταποδώσουμε τα όσα δεν έκαναν για τον τόπο μας και το αποτέλεσμα θα το δουν στην κάλπη.

Δεν μπορεί να πιστεύουν ότι οι κάτοικοι του Αγναντερού είναι αφελείς και πως δεν έχουν συλλογική μνήμη;

Και μνήμη διαθέτουν και ξέρουν να ανταποδίδουν τα του Καίσαρα τω Καίσαρι.

ΚΑΡΑΝΤΑΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή