Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο Διαδικτυακό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλεων η ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων

Στο 1ο Διαδικτυακό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλεων μετέχει η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων, με τη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων.

Η ΣΚΑ.ΚΙ εκπροσωπεί τα Τρίκαλα στο πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκακιού (ECU) την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023. Ετσι η πόλη των Τρικάλων εισέρχεται σε μια πανευρωπαϊκή σκακιστική ομάδα, με «σύμμαχο» την τεχνολογία και τις δυνατότητες που αυτή δίνει για την πραγματοποίησης του διαδικτυακού αυτού πρωταθλήματος.

Ενδεικτικό της σημασίας της διοργάνωσης είναι ότι συμμετέχουν ομάδες από πόλεις, όπως το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, τη Στοκχόλμη, το Κατόβιτσε, το Κίεβο κ.α.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε 9 γύρους, με 10 λεπτά για κάθε γύρο και 3 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση. Κάθε πόλη θα συμμετέχει με 4 παίκτες/τριες οι οποίοι/ες, μέσω υπολογιστών, θα διαγωνίζονται με αντίστοιχο παίκτη από τετράδας άλλης ευρωπαϊκής πόλης. Ολοι/ες οι αγωνιζόμενοι/ες θα πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο χώρο , κάτω από επίβλεψη καμερών από τη διοργανώτρια αρχή και τους διαιτητές, προκειμένου να μην υπάρχει ηλεκτρονική υποβοήθηση. Οι αγώνες θα γίνουν μέσω της ιντερνετικής πλατφόμας Tornelo https://www.tornelo.com/chess

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Σκα.Κι Τρικάλων κ. Χρ. Τοζάρος, «δηλώσαμε συμμετοχή σε αυτή την πρωτοποριακή ιδέα όχι κυνηγώντας τη διάκριση, αλλά την απόκτηση εμπειριών και την είσοδο της πόλης μας στον σκακιστικό χάρτη, μετέχοντας σε αυτήν την καινοτόμα ιδέα. Άλλωστε οι υπόλοιπες πόλεις έχουν πολύ ισχυρές συνθέσεις με GM (grand masters). Χαρακτηριστικά η Θεσσαλονίκη συμμετέχει με παίκτες της εθνικής Ελλάδας, όπως συμβαίνει και με άλλες μεγάλες πόλεις. Η παρουσία των Τρικάλων μέσα σε αυτά τα clubs αποτελεί τιμή και κίνητρο για όλους μας».

Οι αγώνες θα δοθούν στην αίθουσα Μάρκελλου του Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων που διαμορφώθηκε κατάλληλα από τον Δήμο Τρικκαίων για να συμβάλλει σε αυτήν την πρωτοποριακή αγωνιστική σκακιστική ημέρα. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε θεατές, αλλά υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των παρτίδων ζωντανά, μέσω των συνδέσμων
https://www.europechess.org/ και http://www.chessdom.com/

Η έναρξη του πρώτου γύρου θα γίνει στις 11.00 το πρωί.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή