Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο Δημαρχείο Καρδίτσας μικροί μαθητές του 2ου Δημοτικού και σχολείου της Πολωνίας

Στο Δημαρχείο Καρδίτσας βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας  μαθητές και  εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Καρδίτσας και δημοτικού σχολείου της πόλης Γκντίνιας της Πολωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS +.

Ειδικότερα τα δύο σχολεία υλοποιούν τη δράση “Digital Society may the force be with us». Μαθητές και εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο ο οποίος εν συντομία περιέγραψε την ιστορία της πόλης ενώ προβλήθηκε και φωτογραφικό υλικό που αφορούσε στην ιστορία της πόλης.

Ακολούθως η Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Ε. Χατζηδημητρίου έκανε παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας μας. Αμέσως μετά έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του δημάρχου και των εκπαιδευτικών του Πολωνικού Σχολείου.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί, Αριστέα Παπαδημητρίου, Δ/ντρια του Σχολείου, Αθηνά Καζάνα, καθηγήτρια Αγγλικών και Βασιλική Ζωγράφου, δασκάλα του τμήματος Ε2 που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη γεφύρωση τριών γενεών, παιδιών, γονέων και παππούδων  μέσω της συμμετοχής τους. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες έχουν μια ζωή γεμάτη εμπειρίες και γνώσεις για να μοιραστούν.  Τα παιδιά είναι έτοιμα να μάθουν και με την εμπειρία τους στους υπολογιστές  να αποτυπώσουν ψηφιακά  όλη τη σοφία των μεγαλυτέρων τους. Μικροί μεγάλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, μοιράζονται εμπειρίες,  δημιουργούν  βιβλία με παλιές συνταγές και συμβουλές, αναπτύσσουν καλές πρακτικές  και προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους χρήσης του ελευθέρου χρόνου τους. Πολύ μεγάλη προσοχή δινεται στην ασφαλή χρήση των ψηφιακών συσκευών και στη δημιουργία  κώδικα ασφαλούς συμπεριφοράς που να μπορούν τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι,  να τον εφαρμόζουν ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή