Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο ίδιο έργο θεατές

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. E.d., M. Ed., Ph.D.

Δραματική είναι η κατάσταση στη χώρα μας ύστερα από την πρωτοφανή επέλαση δύο ακραίων καιρικών φαινομένων του «Daniel», στα Ελληνικά «Δανιήλ» και του «Eleas» στα ελληνικά «Ηλίας».

Οι «Μουσώνες» της Μεσογείου σχεδόν έσβησαν από τον χάρτη τον Θεσσαλικό κάμπο και την ταλαιπωρημένη Εύβοια.

Ταυτόχρονα εξαφάνισαν χωριά, ανθρώπους, σπίτια, 80.000 ζώα και 50.000 πουλερικά, ενώ μετέβαλαν τις πληγείσες περιοχές σε μία τρομερή υγειονομική βόμβα.

Ακόμη και σήμερα υπάρχουν άθαφτα κουφάρια ζώων και μια απαίσια δυσοσμία κατακλύζει ολόκληρη την Θεσσαλία, από τα λασπόνερα και από την λυματολάσπη, που κάλυψαν τα πάντα.

Όσοι πρόλαβαν και γλίτωσαν ανέβηκαν σε ορόφους, σε υψώματα με Εκκλησίες, σε πλαγιές, παρακείμενων βουνών, ή κατέφυγαν σε άλλα σημεία, που δεν τα έφτασε η θεομηνία.

Ο,τι απέμεινε από τον «Δανιήλ» ήρθε μετά από λίγες μέρες και το εξαφάνισε ο «Ηλίας».

Οι πληγέντες έμειναν μόνοι, γιατί το «κράτος πρόνοια» και το «επιτελικό κράτος» ήταν ένα μεγάλο πολιτικό ψέμμα και μια πρωτοφανής απάτη.

Η κοινωνία ήταν και είναι κοντά στους πλημμυροπαθείς και ένοιωσε το εγκληματικό χτύπημα. Ακόμα και το 112 καθυστέρησε να σταλεί.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την ανύπαρκτη πολιτική προστασία, που καταβρόχθισε, όμως, εκατομμύρια ευρώ, έμεινε στις υποσχέσεις και στα λόγια και μοίρασε ψίχουλα, για να ξανακλέψει την ψήφο των πολιτών.

Μία «παράσταση» με δύο πλημμύρες του Daniel κατι του Eleas και η αυλαία έπεσε με δύναμη, διαγράφοντας μια ολόκληρη ζωή των κατοίκων των περιοχών, και σπέρνοντας σκηνές κολάσεως.

Οι κόποι μιας ζωής και πολλών γενεών θάφτηκαν κάτω από τα λασπόνερα μιας απέραντης λιμνοθάλασσας.

Από τους πληγέντες άλλοι, μεταφέρθηκαν σε Ξενοδοχεία και είναι λίγοι αυτοί, άλλοι φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και άλλοι, έγιναν μετανάστες στην πατρίδα τους, αφού ρίχθηκαν σε Δομές, σαν φυλακισμένοι.

Κανένας δεν μιλάει για τα ψυχικά τραύματα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που έχασαν τους ανθρώπους τους, τις περιουσίες τους και που είδαν να βγαίνουν σε κεντρικά σημεία των πόλεων… ψάρια.

Καταιγίδα διαρκείας και πρωτοφανή οργή για την κυβέρνηση, για τους περιφερειάρχες, για τους Δημάρχους και για τους Συμβούλους, της Θεσσαλίας, που έχουν τεράστια ευθύνη για τον … κατακλυσμό και την καταστροφή.

Με λεφτά του Λαού έκαναν μικροκομματική πολιτική και προσωπική προπαγάνδα.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις τα ποσοστά, της Ν.Δ., του Μητσοτάκη, και των ΛΟΑΤΚΙ, πέφτουν κατακόρυφα, όπως και όλης της Αντιπολίτευσης, από έλλειψη ικανού πολιτικού προσωπικού.

Η M.R.B. δίνει ένα 75% των πολιτών, που αξιολογούν Αρνητικά τις Ενέργειες της κυβέρνησης και μόνο το 25%, των βολεμένων, που είναι θετικοί.

Έντονος ο προβληματισμός της Α.Ε. «Μαξίμου» και γι’ αυτό προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα.

Ακόμα και το νομοσχέδιο, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία παιδιών, που γεννούν ή τίκτουν άλλοι, το πάνε για μετά τις … Ευρωεκλογές…!

Οργή Θεού, Φωνή Λαού για τα όσα πράττει ο «ανεπαρκής», πολιτικά βέβαια, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κοινωνία, όμως, ελπίζει, πως γρήγορα θα απαλλαγεί από την πολιτική Δικτατορία της κυβέρνησης και από την Ανυπαρξία της Αντιπολίτευσης.

Ο Λαός επίσης πιστεύει, πως η οικογένεια προϋποθέτει την ύπαρξη Πατέρα, Μητέρας και Παιδιών, όπως διδάσκει και η Εκκλησία μας και όπως έλεγαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας.
Ποτέ δεν μπορεί να φαντασθεί, η πλειοψηφία των Ελλήνων, ότι δύο άνδρες και ένας σκύλος ή δύο γυναίκες και ένα «Ζαγάρι» μπορούν να περιχαρακώσουν τον θεσμό της Οικογένειας, της Θρησκείας και της Πατρίδας.

Η ελπίδα, για αλλαγή, υπάρχει με τις ερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πόσο δίκαιο είχε ο Μένανδρος (342-291 π.Χ.), που έλεγε «άνθρωπος ατυχών σώζεσθ’ υπό της ελπίδος» δηλ. ο άνθρωπος που ατυχεί σώζεται από την ελπίδα.

Να γιατί η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία…!

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή