Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Ο Κορονοϊός ταλαιπωρεί την χώρα μας εδώ και δύο χρόνια.

Οι κακές επιλογές, η έλλειψη σοβαρού προγραμματισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη σε συνδυασμό με την παρουσία δύο άσχετων ανθρώπων στο τιμόνι του Υπουργείου Υγείας και το καράβι της Υγείας … έπεσε στα βράχια.

Έτσι χάθηκαν 15.000 συνάνθρωποί μας και το ΕΣΥ λίγο έλλειψε να καταρρεύσει, αφού το επαρκούσε ούτε το ανθρώπινο δυναμικό ούτε η υλικοτεχνική υποδομή.

Αντί να χρησιμοποιήσουν την ΠΕΙΘΩ, έβγαιναν στα παράθυρα της τηλεόρασης και κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, έσπερναν τον φόβο και τους απειλούσαν.

Δόθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ και σε Δημοσιογράφους και ξεκίνησε η ΜΑΥΡΗ Προπαγάνδα.

Η όλη τακτική ήταν μεγάλο ΛΑΘΟΣ.

Η Αστυνομία από φύλακας ΑΓΓΕΛΟΣ του πολίτη μεταβλήθηκε σε διώκτη του Λαού.

Όλοι θυμούνται την γιαγιά στην Λαμία, που πουλούσε ροδάκινα, για να ζήσει στην οποία έβαλαν 300 ευρώ πρόστιμο και την οδήγησαν στο Αστυνομικό τμήμα.

Τον Μητσοτάκη, όμως, που … τραπεζώνονταν στην Ικαρία, δεν τον πείραξε κανένας.

Τις «Λευκές Μπλούζες» δηλαδή τους Υγειονομικούς, που κάποτε επαινούσαν για την μεγάλη τους προσφορά στο πρώτο και μεγάλο κύμα της Πανδημίας, τους έκαναν αποδιοπομπαίους «τράγους» και τους έδιωξαν από τα Νοσοκομεία, σε αναστολή εργασίας και με περικοπή μισθού.

Γιατί δεν εφάρμοσαν την μέθοδο των Rapid Tests, όπως έκαναν για όλους τους άλλους εργαζομένους και στο Υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων;

Δίχασαν οι Υπουργοί Υγείας την κοινωνία και απέτυχαν, γιατί ήταν ανεπαρκείς και επικίνδυνοι πολιτικά γι’ αυτό κι «έφυγαν νύχτα» από το Υπουργείο.

Τελευταίες μέρες ο Θάνος Πλεύρης και η Ασημίνα Γκάγκα, το νέο δίδυμο στο Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσαν πανηγυρικά το «ΤΕΛΟΣ» της Πανδημίας.

Ο τρόπος, που έγινε η δημοσιοποίηση και η εφαρμογή των μέτρων, για τον κορονοϊό, είναι πρωτοφανής και επικίνδυνος, αφού τίποτα δεν ειπώθηκε, που ν’ απαντά στο εύλογο ερώτημα των πολιτών «τι θα γίνει εάν εκτροχιαστεί η κατάσταση από τις μεταλλάξεις του ιού».

Δυστυχώς τον ΛΑΟ τον διαχειρίζονται ως ΜΑΖΑ, ως ΑΓΕΛΗ, ως Απλό ΑΚΡΟΑΤΗ και ξεχνούν πως οι άνθρωποι έχουν κρίση, συναίσθημα, μνήμη και δικαίωμα ψήφου.

Η προχθεσινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι τα νέα μέτρα εξαγγέλθηκαν γιατί «Δίναμε αντιφατικά μηνύματα» είναι ΟΛΑ … ΤΑ ΛΕΦΤΑ, για το πως αντιμετωπίζουν τους Έλληνες πολίτες και για το ότι κάνουν ότι τους ΚΑΤΕΒΕΙ.

Αυτό που δήλωσε η Ασημίνα Γκάγκα –είναι και Γιατρός- ότι «στόχος μας είναι να πάρουμε πίσω την ζωή μας» δεν εφησυχάζει κανέναν.

Τουναντίον, μοιάζει σαν χιλιοειπωμένο παραμύθι που έλεγαν και οι προκάτοχοί της αλλά και ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχει καμία ΟΜΠΡΕΛΛΑ προστασίας, εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά και προφανώς κανένα εναλλακτικό πλάνο δράσης.

Η κοινωνία πλήρωσε ακριβά τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και τις απειλητικές κινήσεις των Χαρδαλιά, Κοντοζαμάνη και Μητσοτάκη.

Ο ΜΥΘΟΣ της ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, στον οποίο μας έβαλαν και από τον οποίο μας έβγαλαν οι Κυβερνώντες, πολλές φορές κόστισε πολύ ακριβά και σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και σε ΧΡΗΜΑ.

Είμαστε πάλι στο ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ …!

Η προχειρότητα με την οποία χειρίζονται τις υποθέσεις ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί δεν έχει προηγούμενο.

Εάν σ’ αυτό προστεθεί η ΑΝΕΜΕΛΙΑ και ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ του Μητσοτάκη, τότε όλοι αντιλαμβάνονται γιατί είμαστε στο «τελευταίο σκαλί της σκάλας του κακού».

Μεγάλη απόδειξη γι’ αυτό είναι και η αποπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Ν.Δ.

Η, από την Σλοβενία, καρατόμησή του, ύστερα από δίλεπτη συνομιλία Μητσοτάκη και Δημητριάδη, είναι γιός της αδελφής του Πρωθυπουργού, μας θυμίζει την ΕΝ ΠΤΗΣΕΙ αποπομπή του Υπουργού Εξωτερικών Φωτήλα, από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Έτσι άνοιξε ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ στη Ν.Δ. μ’ ένα Νίκο Δένδια να συμπεριφέρεται απαράδεκτα, κτυπώντας πολλές φορές το χέρι του στο έδρανο, για τα όσα είπε ο Μπογδάνος και έναν Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάζει πικρόχολα την στάση του Δένδια.

Καζάνι που βράζει η Ν.Δ., το Μαξίμου, που γέμισε από ανθρώπους του Σημίτη και της «Αγίας Οικογένειας», αλλά και ο Πρωθυπουργός αναβίωσαν τον ρόλο των Κοτζαμπάσηδων και των Κολίγων.

Ο Μητσοτάκης και οι καρεκλοκένταυροι της Κυβέρνησης και του Μαξίμου έκαναν και κάνουν τρομερά λάθη και στο θέμα της Πανδημίας και στο θέμα της Οικονομίας και στην επιλογή προσώπων για την διαχείριση της Εξουσίας.

Προεκλογικά ήταν μελιστάλαχτοι, προσιτοί και μοίραζαν υποσχέσεις, που όμως αποδείχθηκαν … ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ πολιτικές ΕΠΙΤΑΓΕΣ.

Τώρα, που οι πολίτες τους έδωσαν την εξουσία, για να γλυτώσουν από τον Τσίπρα και από τα τρωκτικά του κομματικού … σωλήνα του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα φάνηκε περίτρανα η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ σχεδόν όλων όσων μας κυβερνούν.

Ο Αρχιμήδης (287-212 π.Χ.) ο μεγάλος αυτός Μαθηματικός, Μηχανικός, Φυσικός, Αστρονόμος και Εφευρέτης, από τις Συρακούσες, ο οποίος σκοτώθηκε από Ρωμαίο στρατιώτη, μετά την άλωση των Συρακουσών, αν και υπήρχε εντολή να μην τον πειράξει κανείς, κάνει λόγο για το «ΣΗΜΕΙΟ».

Έλεγε, λοιπόν, ο Αρχιμήδης, «ΔΩΣ ΜΟΙ ΠΑ ΣΤΩ ΚΑΙ ΤΑΝ ΓΑΝ ΚΙΝΗΣΩ», δηλαδή «Δώσε μου ένα σταθερό σημείο και θα μετακινήσω την γην».

Αυτό το σημείο του Αρχιμήδη είναι για την πολιτική ζωή της χώρας μας η ΕΞΟΥΣΙΑ, η οποία διαχρονικά ταυτίζεται με το ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ. Αποφασίζουν για τον ΛΑΟ χωρίς τον ΛΑΟ.

Όσο καλή κι αν είναι η Συμμαχία Ελλάδος – Γαλλίας, που πράγματι είναι, άλλο τόσο πικρή και κακή είναι η διάθεση του Λαού απέναντι στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ώρα της τιμωρίας, αργά αλλά σταθερά, πλησιάζει.

Πόσο δίκαιο είχε ο Αρχιμήδης …!

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή