Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο καταστατικό ενός κόμματος της αριστεράς του 21ου αιώνα είναι κατοχυρωμένη η ελευθερία έκφρασης

Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγχρονο μαζικό – λαϊκό – συμμετοχικό Κόμμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα, άναψε τις διαθέσεις « κάποιων» να καθοδηγήσουν τις επιλογές μας.

Στην αρχή, ήταν κάποιοι δημοσιογράφοι που ήθελαν « να απομακρυνθεί ο Πάνος Σκουρλέτης από Γραμματέας του Κόμματος», για να γίνει μαζικός ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι «έχει ευθύνες για τις δυσλειτουργίες του Κόμματος».

Ακολούθησαν, άλλοι δημοσιογράφοι που έδιναν το δικό τους στίγμα για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που « πλήγωσαν με τις συμπεριφορές τους»  και « πρέπει να τους απομακρύνει ο Τσίπρας από το επιτελείο του» για να προκύψει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δική μου περίπτωση, ανέλαβαν να με σωφρονίσουν ο Κώστας Βαξεβάνης του «DOCUMENTO» – ο Χρόνης Αγορίτσας των ΑΝΕΛΛ και ο Χρήστος Κοντός του « ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ». « Κάποιος πρέπει να τον μαζέψει» δήλωσαν, γιατί « άλλα λέει ο Τσίπρας και άλλα λέει ο Σάκης».

Τον Χρόνη Αγορίτσα τον κατανοώ, γιατί είναι στέλεχος σε ένα Κόμμα που συνεργάστηκε κυβερνητικά με τον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και να προωθήσουμε την Κάθαρση. Όμως, μετα τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσοι κραύγαζαν ότι είναι «προδοτική»,  δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση μαζί μαςκαι προφανώς δεν τους πέφτει λόγος για τα ζητήματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Κώστα Βαξεβάνη τον συγχωρώ, γιατί οι λαϊκιστές και οι φανατικοί  του χώρου μας,  δεν θα καταλάβουν ποτέ τη σημασία της τεκμηρίωσης των επιλογών μας – των παρεμβάσεών μας – της ενότητας λόγων και πράξεων – της σχέσης του βολονταρισμού με τις προϋποθέσεις για να δικαιωθεί το όραμα της Αριστεράς για τη κοινωνία της ανθρώπινης χειραφέτησης.

Τον Χρήστο Κοντό δεν τον καταλαβαίνω, γιατί η άποψή του « να με μαζέψει ο Τσίπρας», δεν έχει ουδεμία σχέση με τα διαχρονικά αισθήματά του για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του. Ήταν  πάντοτε εχθρικός απέναντί μας, ιδιαίτερα στο κρίσιμο προεκλογικό διάστημα, για λόγους που δεν θέλω να αναλύσω. Να με μαζέψει λοιπόν ο Τσίπρας για « το καλό του ΣΥΡΙΖΑ» ή για το κακό του ; Αν πάλι κατέληξε,  ότι τον αφορά το Ανοιχτό Προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες που «οραματίζονται μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αγωνιούν για τη βιωσιμότητα του πλανήτη, πιστεύουν στις αξίες της ελευθερίας – της κοινωνικής προόδου – της δημοκρατίας – της κοινωνικής δικαιοσύνης – της αλληλεγγύης…», τότε τον συγχωρώ και αυτόν και του προτείνω να κάνει αίτηση για να γίνει μέλος.

Επί της ουσίας :

  • Δεν θα κάνω αυτοκριτική γιατί ορισμένες φορές είπα ανοιχτά την διαφορετική άποψή μου για κρίσιμα ζητήματα της διακυβέρνησής μας. Στο κάτω – κάτω «ένα Κόμμα δεν μπορεί να είναι επαναστατικό χωρίς την απεριόριστη ελευθερία έκφρασης των μελών του» ( ΡόζαΛούξεμπουργκ ) και  « η σοβαρότητα ενός Κόμματος που θέλει να αλλάξει τον κόσμο φαίνεται από τη στάση απέναντι στα λάθη του» ( Λένιν ).
  • Δεν θα κάνω αυτοκριτική γιατί δήλωσα ότι λυπάμαι για την ταλαιπωρία των πρώην πρωθυπουργών Παναγιώτη Πικραμμένου – Αντώνη Σαμαρά και των πρώην υπουργών Βενιζέλου – Κουτρουμάνη – Λυκουρέντζου – Σαλμά – Στουρνάρα, που η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κατέληξε ότι οι κατηγορίες προστατευόμενων μαρτύρων εναντίον τους ήταν αβάσιμες. Στις διαδικασίες της Εξεταστικής Επιτροπής Διερεύνησης των Σκανδάλων στην Υγεία και στο Φάρμακο, δεν υπήρξαν στοιχεία για ευθύνες τους στην υπερτιμολόγηση των φαρμάκων της ΝΟΒΑΡΤΙΣ.
  • Εκτιμώ ότι είναι σωστή η πρόσφατη παρέμβασή μου που δήλωνε ότι δεν είναι ποινικό αδίκημα η διατύπωση γνώμης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για το μέγεθος του Σκανδάλου ΝΟΒΑΡΤΙΣ και για τους χειρισμούς που έπρεπε να κάνουν οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.Το κατηγορητήριο της ΝΔ εναντίον του για « κατάχρηση εξουσίας, εκβιαστικά μέσα, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία»  είναι σαθρό, αυθαίρετο, εκδικητικό. Στηρίζεται μόνον στις αόριστες καταθέσεις των Δικαστικών Αγγελή –Ράϊκου και αγνοεί την υπευθυνότητα χειρισμών των σημερινών Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς  Τουλουπάκη – Ντζούρα – Μανώλη, που έλαβαν πρόσφατα ανανέωση της εμπιστοσύνης της Ηγεσίας της Δικαιοσύνης για τη συνέχιση της διερεύνησης ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων στο Σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

 

Γράφει ο Σάκης Παπαδόπουλος – Βουλευτής Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή