Στο Μαξίμου ο Κ.Σκρέκας: Συμφωνία προώθησης αγροτικών προϊόντων στη Σερβία

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας ήταν μεταξύ των επτά μελών της Κυβέρνησης που συμμετείχαν στο Μέγαρο Μαξίμου σε συζητήσεις με υπουργούς της Σερβικής Κυβέρνησης που συνοδεύουν τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την εδώ επίσκεψή του.

Ο κ. Κώστας Σκρέκας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Υφυπουργό Γεωργίας, Δασών και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, Σενάντ Μαχμούτοβιτς και συζήτησαν τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας των δυο χωρών, όσον αφορά την προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Η ζήτηση για ελληνικά αγροτικά προϊόντα στη Σερβία έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια και στο πλαίσιο αυτό, ο κ.  Κώστας Σκρέκας υπογράμμισε τις εξαιρετικές προοπτικές που παρουσιάζουν οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, δημιουργώντας νέα πεδία συνεργασίας προς όφελος και των Ελλήνων αγροτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Mahmutovic επισήμανε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα του, κυρίως στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, μέσω ειδικών κινήτρων και διευκολύνσεων που προσφέρονται στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Επίσης, ενημέρωσε τον κ. Σκρέκα για τη Διεθνή Αγροτικών Προϊόντων ’NOVI SAD INTERNATIONAL AGRICULTURAL FAIR’

που θα γίνει στη Σερβία το Μάιο του 2020 και απηύθυνε κάλεσμα στις ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε αυτήν, προβάλλοντας τα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μαχμούτοβιτς, ο κ. Κώστας Σκρέκας συμμετείχε στην επίσημη συνάντηση των δύο Κυβερνητικών αντιπροσωπειών στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια παρακάθισε στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τιμήν του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Στο γεύμα συμμετείχαν στελέχη των Κυβερνήσεων των δύο χωρών, καθώς και κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή