Στο νέο Mazda3 το βραβείο Red Dot «Best of the Best» 2019

Η Mazda τραβά και πάλι όλα τα φώτα της δημοσιότητας με την κατάκτηση του βραβείου “Red Dot: Best of the Best” για το νέο Mazda3.

Τα βραβεία σχεδιασμού με την ονομασία Red Dot απονέμονται από διεθνή επιτροπή που αποτελείται από ειδικούς στον τομέα του design, και αφορούν σε προϊόντα που ξεχωρίζουν σε αυτόν τον τομέα. Η τελευταία έκδοση του διαχρονικού best seller της Mazda, παρουσιάζει τη πιο πρόσφατη εξέλιξη της φιλοσοφίας KODO: Τον εξωτερικό σχεδιασμό που βασίζεται στην «ψυχή της κίνησης» (Soul of Motion).

Παραλαμβάνοντας το βραβείο μαζί με τον Ikuo Maeda, επικεφαλής σχεδιασμού της Mazda Motor Corporation και τον Jo Stenuit, Διευθυντή Ευρωπαϊκού σχεδιασμού, ο αρχισχεδιαστής του νέου Mazda3 Yasutake Tsuchida δηλώνει: “Αποφύγαμε τις έντονες γραμμές και άλλα στοιχεία υπερβολής ώστε να μπορέσουμε να εκφράσουμε την καθαρότητα της Ιαπωνικής αισθητικής και να δημιουργήσουμε μία μονοδιάστατη φόρμα κίνησης που να είναι εντυπωσιακά απλή και ταυτόχρονα εκφραστική. Το επίπεδο βελτίωσης είναι προϊόν ανθρώπινου χεριού με τεράστια εμπειρία, και είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό αναγνωρίζεται από την παγκόσμια σχεδιαστική κοινότητα.”

Σε συνδυασμό με την βραβευμένη εμφάνισή του, το νέο Mazda3 εξασφαλίζει και μία ανθρωποκεντρική εμπειρία τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες του. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου χαρίζει μία απόλυτα φυσική αίσθηση και την ίδια στιγμή, φιλτράρει με μοναδικό τρόπο κάθε ανεπιθύμητο ερέθισμα από το δρόμο. Η διάταξη του εσωτερικού και τα επιμέρους τμήματα ενισχύουν το βαθμό χρηστικότητας

συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον περιορισμό της κούρασης.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι επίσης και το πρώτο που εφοδιάζεται με τον επαναστατικό κινητήρα της Mazda με την ονομασία Skyactiv-X. Πρόκειται για τον πρώτο κινητήρα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, που διαθέτει αυτανάφλεξη με συμπίεση και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των κινητήρων βενζίνης και diesel. Ένα μοναδικό τεχνολογικό επίτευγμα που προσφέρει αυξημένη οικονομία, μεγαλύτερη ροπή, μειώνοντας ταυτόχρονα και τις εκπομπές των ρύπων.

Σχετικά με τα βραβεία Red Dot

Θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά το 1955, τα βραβεία Red Dot εξελίχθηκαν σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς design παγκοσμίως. Η τιμητική διάκριση Red Dot “Best of the Best” απονέμεται στα πιο εμπνευσμένα και καινοτόμα σχέδια, και μόνον 80 από τα 5.500 υποψήφια μοντέλα, τιμήθηκαν στο διαγωνισμό της φετινής χρονιάς. Η πρόσφατη διάκριση του Red Dot είναι η έβδομη που απονέμεται στα μοντέλα της Mazda που σχεδιάστηκαν με τη φιλοσοφία Kodo : Το νέο Mazda3 έρχεται να διαδεχθεί το MX-5 RF, που κατέκτησε το βραβείο το 2017, το MX-5 soft top, το CX-3 και το Mazda2 (όλα το 2015), την προηγούμενη γενιά Mazda3 (2014) και το Mazda6 (2013). Τα κριτήρια για τα βραβεία σχεδιασμού προϊόντων Red Dot περιλαμβάνουν την καινοτομία, τη λειτουργικότητα, την εργονομία, το συμβολικό και συναισθηματικό περιεχόμενο, την απτή ποιότητα και την οικολογική συμβατότητα.

Το νέο Mazda3 και τα υπόλοιπα προϊόντα που βραβεύθηκαν, προερχόμενα από 48 κατηγορίες (συμπεριλαμβάνονται αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο “Design on Stage” στο μουσείο του θεσμού Red Dot Design στο Έσσεν και έχουν πλέον κερδίσει το δικαίωμα να φέρουν το σύμβολο Red Dot.

Στέφανος Σιμωτάς©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή