«Στο περίμενε» ακόμη δεκάδες πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις στα Μ. Καλύβια (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάποιες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να επιστρέψουν σε λειτουργία ενώ καταγγέλλεται ότι μένουν εκτός ενίσχυσης

Δεν βλέπουν ορίζοντα επιστροφής στην κανονικότητα οι επιχειρηματίες στα Μεγάλα Καλύβια, και δη όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Μιλάμε για δεκάδες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους κάποιες που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να επαναλειτουργήσουν, οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν λάβει μόλις 2 ή 4 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr, ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου Αγγλικών Βάσω Καραλή, το οποίο κατέρρευσε στις πλημμύρες, τόνισε τη δυσκολία να επανέλθει δηλώνοντας την απογοήτευσή της από το γεγονός ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες ακόμη δεν βλέπει κάποια ουσιαστική στήριξη.

Η εν λόγω επιχείρηση για παράδειγμα έλαβε μόλις 4 χιλ ευρώ ενώ ο έχασε όλο τον εξοπλισμό της μαζί και το κτήριο όπου στεγαζόταν. Αντίστοιχα, βιοτεχνία στην περιοχή δεν έχει καταφέρει ακόμη να επανέλθει δεδομένου ότι το κόστος του εξοπλισμού είναι πολλαπλάσιο των μόλις μερικών χιλιάδων ευρώ που προβλέπεται.

Την ίδια ώρα, όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το Trikalanews.gr, επιχειρήσεις διαπιστώνουν ότι εξαιρούνται από τη χρηματοδότηση στήριξης που προβλέπεται για τις πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις και στην οποία, η δυνατότητα ένταξης λήγει τέλος του μήνα.

Το θέμα τέθηκε επίσης στον Δήμαρχο Νίκο Σακκά κατά τη σημερινή τους συνάντηση, με τους πλημμυροπαθείς να ελπίζουν ότι θα καταφέρει να λάβει μια απάντηση για τον λόγο της εξαίρεσης.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …