Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο Περτούλι ο πρώτος Σταθμός Μέτρησης της Κλιματικής Αλλαγής στη χώρα

Τον πρώτο στη χώρα Σταθμό Μέτρησης της Κλιματικής Αλλαγής εγκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Πανεπιστημιακό Δάσος του Περτουλίου, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης 120.000 ευρώ προς το Ταμείο Διοικήσεων και Διαχειρίσεων Πανεπιστημιακών Δασών για την προμήθεια και εγκατάσταση του Σταθμού Μέτρησης Κλιματικής Αλλαγής, που αποτελεί ένα ακόμη αξιόπιστο, επιστημονικό  εργαλείο  για την  προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία.

Παράλληλα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ενέκρινε τη χρηματοδότηση με 1.000.000 ευρώ, του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 έργου  «Ενίσχυση του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας», με το οποίο η Περιφέρεια προμηθεύεται 6 νέους Σταθμούς για την μέτρηση της ποιότητας του αέρα στα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, δύο   Σταθμοί Μέτρησης θα εγκατασταθούν στην πόλη του  Βόλου, δύο στη Λάρισα,  ένας στα Τρίκαλα και ένας στην Καρδίτσα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή