Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο «σφυρί» δεκάδες αγροτικές εκτάσεις στον νομό Τρικάλων

Αντιμέτωποι με τα funds και τις τράπεζες οι αγρότες

Τον εφιάλτη των πλειστηριασμών ζούνε πολλοί αγρότες από την περιοχή των Τρικάλων βλέποντας την περιουσία τους και τα χωράφια τους να βγαίνουν στο σφυρί. Οι αγροτική γη δυστυχώς υποθηκεύτηκε μπροστά στην ανάγκη δανεισμών ώστε ο αγροτικός πληθυσμός να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις, με αποτέλεσμα σήμερα, τα funds και οι τράπεζες, να εκποιούν αγροτικές περιουσίες.

Αν και με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δεν μπορεί κανείς να σχηματίσει μια ακριβής εικόνα για τον μέγεθος του προβλήματος, οι εκτιμήσεις με βάση στοιχεία που έρχονται από διάφορες πλατφόρμες είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες. Έτσι, αυτή τη στιγμή μπορεί κανείς να γνωρίζει ότι σίγουρα 29 αγροτικές εκτάσεις βρίσκονται υπό την απειλή πλειστηριασμού στον νομό Τρικάλων ενώ βέβαια, δεν υπάρχουν και οι περιπτώσεις αγροτών, που ήδη έχουν χάσει τις εκτάσεις τους, και οι πλειστηριασμοί περνούν πλέον ακόμη και στις κατοικίες που διαθέτουν.

Για το πρόβλημα μιλά στο Trikalanews.gr o Λάμπρος Τσέκας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη», ο οποίος και αναφέρει «Προφανώς οι μικρομεσαίοι αγρότες δύσκολα τα βγάζουνε πέρα.

Έχουν αναγκαστεί να μπούνε στη διαδικασία του δανεισμού και σήμερα να είναι έρμαια των τραπεζών και των funds που στηρίζονται τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις κυβερνήσεις της χώρας μέχρι σήμερα. Για τον λόγο αυτό, οι αγρότες θα πρέπει να είναι συσπειρωμένοι στους αγροτικούς συλλόγους.

Τους καλούμε σε κοινή δράση ώστε μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους να αγωνιστούμε ενάντια στους πλειστηριασμούς. Το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανατρέψει και τους πλειστηριασμούς».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή