Στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη Κουρέτας, Ανδρουλάκης, Σμιτ (ΦΩΤΟ)

Αργότερα συναντήθηκαν στην ΠΕ Θεσσαλίας

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υποδέχτηκε το απόγευμα τον Υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νίκολα Σμιτ και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη ο Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας,

Καλωσορίζοντας τους στην  Περιφέρεια, ο κ. Κουρέτας δήλωσε «Είναι ιδιαίτερη χαρά  που είναι εδώ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης  και ο  κ. Νίκολας  Σμιτ. Θα τους  εξηγήσω αναλυτικά τι έχει γίνει μέχρι τώρα στο θέμα της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και ποιος είναι ο προγραμματισμός για την συνέχεια Αυτό  έχει σημασία στην προσπάθεια που κάνει  ο κ Σμιτ να βοηθήσει την Θεσσαλία από την θέση που έχει και αυτή που θα έχει στην περίπτωση που εκλεγεί  και  του το  ευχόμαστε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  Νίκος Ανδρουλάκης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την φιλοξενία και στάθηκε στον αγώνα που δίνει ο κύριος Κουρέτας  για την ανασυγκρότηση της περιοχής μετά  την καταστροφή, η οποία- όπως είπε- συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, όλη την Ευρώπη.

Ο  κ. Ανδρουλάκης τόνισε επίσης ότι «άλλο είναι να περιγράφει κανείς τις επιπτώσεις τις κλιματικής κρίσης και άλλο να τις βιώνει»  και έκανε λόγο για έλλειψη σχεδίου πρόληψης. Δυστυχώς -όπως πρόσθεσε- μέσω της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών αποδείχθηκε «ότι  δεν είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε οργανωμένα ούτε την αποκατάσταση».

Στη δική του τοποθέτηση ο κ. Σμιτ , δοθείσης της ευκαιρίας συνεχάρη δημόσια τον κύριο Κουρέτα για την εκλογή του. Υπενθύμισε ότι είχε επισκεφτεί τις πλημμυρισμένες περιοχές μετά την καταστροφή μεταφέροντας  στις Βρυξέλλες την ανάγκη ενίσχυσης της χώρας με ευρωπαϊκούς πόρους στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Όπως είπε  θέλει να ενημερώσει αναλυτικά τις Βρυξέλλες για τα βήματα που έγιναν μέχρι τώρα  και  αυτά που πρέπει να γίνουν καθώς δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις.

Από την πλευρά της η Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη περιέγραψε τις δραματικές συνέπειες που βιώνουν οι πολίτες, οι επιχειρήσεις αλλά και ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος.

Η Αννα Διαμαντοπούλου έκανε αναφορά στην κλιματική αλλαγή και στην ανάγκη μιας πιο  κοινωνικής Ευρώπης εκφράζοντας  την άποψη ότι ο κ. Σμιτ  διαθέτει την εμπειρία σε αυτά τα ζητήματα.

Από την πλευρά της ,τέλος, η  κ. Μιλένα Αποστολάκη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι  «θα χρειαστούν χρόνια για να αποσυρθεί από τη μνήμη μας αυτή η καταστροφή».

Στη συνέχεια  ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον Περιφερειάρχη για τα έργα που έγιναν από την Περιφέρεια στο πλαίσιο της αποκατάστασης και   για τα επόμενα βήματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν και  για την κατάσταση που επικρατεί  στη Λίμνη Κάρλα

Νωρίτερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ,ο υποψήφιος  του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  και ο   Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  μετέβησαν στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Άνοιγμα πλατφόρμας Α21 για νέες αιτήσεις επιδόματος παιδιού

Άνοιγμα πλατφόρμας Α21 για νέες αιτήσεις επιδόματος παιδιού

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη από την Τετάρτη 31 Ιουλίου. Υποχρεωτική η οριστική υποβολή και έγκριση των αιτήσεων …
Οδηγίες ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας για την βαμβακοκαλλιέργεια

Οδηγίες ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας για την βαμβακοκαλλιέργεια

Η ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών για την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο …
Κόκκαλης σε Κεραμέως: Όχι άλλες περικοπές στις συντάξεις χηρείας

Κόκκαλης σε Κεραμέως: Όχι άλλες περικοπές στις συντάξεις χηρείας

Να μπει φρένο στις περικοπές στις συντάξεις χηρείας ζητά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ …
Καρδίτσα: Ο ταλαντούχος Μανώλης Πασαγιάννης στον Α.Σ.Κ.

Καρδίτσα: Ο ταλαντούχος Μανώλης Πασαγιάννης στον Α.Σ.Κ.

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Μανώλη Πασαγιάννη …