Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο σκαμνί ο Βολιώτης που τραυμάτισε σοβαρά σκύλο με βαλλίστρα

Στις 8 Δεκεμβρίου 2022 έχει οριστεί να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων (Κακουργιοδικείο) η υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης ενός σκύλου που κάτοικος του Βόλου στις 16 Νοεμβρίου 2020 τραυμάτισε σοβαρά με τόξο και βαλλίστρα και κατηγορείται για απόπειρα θανάτωσης και βασανισμό ζώου συντροφιάς, οπλοφορία και οπλοχρησία. Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μια φορά και είναι η πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε για κακοποίηση ζώου σε βαθμό κακουργήματος μετά την ισχύ του νόμου 4745/2020.

Τον δράστη κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας της οικίας που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού της οδού Βλαχάβα, στο Βόλο. Η αστυνομία, μετά τα στοιχεία που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες του σκύλου προχώρησε στη σύλληψη του δράστη για το κακούργημα της κακοποίησης του ζώου και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, καθώς χρησιμοποίησε το τόξο για να βασανίσει τον σκύλο των γειτόνων του.

Το σκυλί γλίτωσε τον θάνατο παρά τον σοβαρό τραυματισμό του καθώς χειρουργήθηκε στο κτηνιατρείο του Χρήστου Χονδροδίνη και του Κώστα Ζήγρα, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr, η κηδεμόνας του Μαρία Συμεωνίδου.

Τι είχε συμβεί

Ο κατηγορούμενος 32 χρονών τότε, ο οποίος την περίοδο εκείνη ήταν φοιτητής, στις 16 Νοεμβρίου 2020 βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του στον Βόλο, φορούσε ιατρική στολή κατά του κορωνοϊού και κρατώντας βαλλίστρα, στήθηκε έξω από το σπίτι των ιδιοκτητών του ζώου και στόχευσε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει δεσποζόμενο σκύλο σοβαρά στην κοιλιακή χώρα.

Στο σπίτι του βρέθηκαν η βαλλίστρα μετά από τις καταγγελίες της ιδιοκτήτριας του ζώου, η οποία είχε βρει τον σκύλο της, στην αυλή του σπιτιού ,να αιμορραγεί με το βέλος να είναι καρφωμένο 20 εκατοστά στα σπλάχνα του. Η κατάσταση της υγείας του σκύλου ήταν κρίσιμη, αλλά τελικά κατάφερε τελικά να αναρρώσει.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή