Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο Ξενία Καλαμπάκας Γάλλοι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Παρισίου

Το ενδιαφέρον της Αρχιτεκτονικής Σχολής Paris-Malaquais  (ΕΝSAPM) του Παρισιού προσέλκυσε το Ξενία Καλαμπάκας.

Είκοσι Γάλλοι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής με επικεφαλής την αρχιτέκτονα μηχανικό και αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή του Παρισιού Δήμητρα Κανελλοπούλου επισκέφθηκαν την Καλαμπάκα και είχαν το πρωί της Τρίτης συνάντηση με τον Δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο.

Η επίσκεψη των φοιτητών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασµού µε τίτλο «Ξενοδοχεία «Ξενία», Τουρισμός και επανάχρηση στον 21ο αιώνα», με σκοπό οι φοιτητές ENSAPM να δουλέψουν μια πρόταση σεναρίων αξιοποίησης και επανάχρησης του χώρου του Ξενοδοχείου Ξενία Καλαμπάκας.

«Σήμερα μαζί με τον Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νίκο Λύχο είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με Γάλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται να δουλέψουν πάνω σε σενάρια για την αξιοποίηση του Ξενοδοχείου «Ξενία» Καλαμπάκας. Εμείς ως Δήμος Μετεώρων απαντήσαμε θετικά  στην αίτηση της Ελληνίδας υπεύθυνης αναπληρώτριαςκαθηγήτριας στη Σχολή του Παρισιού κ. ΔήμητραςΚανελλοπούλου προκειμένου μαζί με τους φοιτητές της να επισκεφτούν την περιοχή μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, γιατί πιστεύουμε, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Καλαμπακιωτών, ότι ήρθε η ώρα της αξιοποίησης ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Δήμου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με του Γάλλους φοιτητές.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή