Στο Υφυπουργείο Αθλητισμού οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού

Υπογράφηκε το «Πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής» μεταξύ των αρμοδίων Επιτροπών του ΟΑΕΔ και της ΓΓΑ και δόθηκε οριστική λύση στο ζήτημα, που εκκρεμούσε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004

Υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή, 29 Μαΐου, το «Πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής» μεταξύ των αρμοδίων Επιτροπών του ΟΑΕΔ και της ΓΓΑ και δόθηκε οριστική λύση στο ζήτημα, που εκκρεμούσε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού!

Το σύνολο των στοιχείων των αθλητικών υποδομών, σταθερών και κινητών (κτήρια, εγκαταστάσεις, εξοπλισμός) παραχωρήθηκαν, υπό μορφή χρησιδανείου για τα προσεχή 99 χρόνια, στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, την Δευτέρα 18 Μαΐου, είχε επισκεφθεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, συνολικής επιφάνειας 90 στρεμμάτων, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, με στελέχη της δημοτικής αρχής, καθώς και οι διοικήσεις των σωματείων “Φοίβος”, “Δίας” και “Αθηνά”.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση είχανδιαπιστωθεί οι τεράστιες δυνατότητες αθλητικής αναβάθμισης που υπάρχουν τόσο στις υφιστάμενες υποδομές όσο και στους περιβάλλοντες χώρους των εγκαταστάσεων καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης του αθλητικού κέντρου προς όφελος των δημοτών.

Συμφωνήθηκε, μάλιστα, ότι μετά από την οριστική παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην ΓΓΑ, θα διεξαχθεί συνάντηση στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, για να ξεκινήσει η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και να χαραχθεί το πλάνο αξιοποίησης του αθλητικού κέντρου.

Τα μέλη της Επιτροπής Παραλαβής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, λοιπόν,αφού μετέβησαν επανειλημμένως στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού,εκτέλεσαν μακροσκοπικό έλεγχο και παρέλαβαν τους κάτωθι αναλυτικά περιγραφόμενους χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις:

 • Δύο (2) Κλειστά Γυμναστήρια τύπου Τ11, με τους βοηθητικούς χώρους και τις εγκαταστάσεις τους.

Οι βοηθητικοί χώροι αποτελούνται από χώρους αναμονής στις δύο κεντρικές εισόδους οι οποίοι λειτουργούν ως γραφεία, κυλικείο, λουτρά και αποθηκευτικοί χώροι.

Επίσης υπάρχουν οι χώροι των μηχανοστασίων, των εγκαταστάσεων θέρμανσης και πυροσβεστικού συγκροτήματος, ειδικές εγκαταστάσεις SPA με παραπλήσιες εγκαταστάσεις WC και λουτρών.

 • Κολυμβητική Δεξαμενή

Το συγκρότημα της κολυμβητικής δεξαμενής περιλαμβάνει την κολυμβητική δεξαμενή, τους τέσσερις (4) πυλώνες φωτισμού με τους ηλεκτρικούς τους πίνακες. Επίσης υπάρχει ένα κτήριο που αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο.

Στο υπόγειο του κτηρίου είναι εγκατεστημένος ο υποσταθμός της Δ.Ε.Η., ο οποίος αποτελείται από τα πεδία ΜΤ και ΧΤ και τον Μετασχηματιστή. Στο υπόγειο είναι εγκατεστημένα τα λειτουργικά συστήματα της κολυμβητικής δεξαμενής (χημικός καθαρισμός, εναλλάκτες και αντλιοστάσια με τα δίκτυά τους).

Στο ισόγειο του κτηρίου υπάρχουν λουτρά – WC και χώροι για προετοιμασία αθλητών, γραφεία, κουζίνα και αποθήκες.

 • Στάδιο – Γήπεδο

Περιλαμβάνει το στάδιο (στίβο), το γήπεδο και τους τέσσερις (4) πυλώνες φωτισμού με τους αντίστοιχους ηλεκτρικούς πίνακες.

 • Αντλιοστάσιο Άρδευσης Γηπέδου

Αποτελείται από δεξαμενή νερού και κτήριο στο οποίο έχουν εγκατασταθεί τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα για τη λειτουργία της άρδευσης του γηπέδου. Επίσης πλησίον του κτηρίου έχει εγκατασταθεί γεώτρηση με φρεάτιο και ηλεκτρικό πίνακα.

 • Γήπεδα Τένις

Περιλαμβάνουν δύο γήπεδα περιφραγμένα για τένις και πυλώνες φωτισμού με τους ηλεκτρικούς πίνακές τους.

 • Χώροι Στάθμευσης

Στο Ο.Τ. 42Γ υπάρχουν 275 θέσεις στάθμευσης Ι.Χ αυτοκινήτων και στο Ο.Τ. 42Δ 18 θέσεις λεωφορείων,

Η Επιτροπή Παραλαβής της ΓΓΑ σημείωσε τις εξής παρατηρήσεις:

 • Κλειστά Γυμναστήρια τύπου Τ11

Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από αθλητικά σωματεία.

 • ΚολυμβητικήΔεξαμενή

Η κολυμβητική δεξαμενή δεν έχει χρησιμοποιηθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Στο υπόγειο του κτηρίου, τα λειτουργικά συστήματα της κολυμβητικής δεξαμενής (χημικός καθαρισμός, εναλλάκτες και αντλιοστάσια με τα δίκτυά τους) και το μηχανοστάσιο-λεβητοστάσιο, δείχνουν να είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Επίσης, ο υποσταθμός της Δ.Ε.Η. είναι σε λειτουργία.

Στο ισόγειο του κτηρίου και συγκεκριμένα στο διάδρομο έχουν αποξηλωθεί (μετά από βανδαλισμό):

 • μέρος της ψευδοροφής,
 • η ηλεκτρολογική εγκατάσταση (σχάρες, καλώδια και ηλεκτρικοί πίνακες),
 • οι χάλκινες σωληνώσεις θέρμανσης.

Στο ισόγειο του κτηρίου γίνεται χρήση τριών (3) γραφείων από τα αθλητικά σωματεία.

Στον περιβάλλοντα χώρο της κολυμβητικής δεξαμενής έχει αποξηλωθεί (μετά από βανδαλισμό), η ηλεκτρολογική εγκατάσταση (καλωδιώσεις και ηλεκτρικοί πίνακες). Επίσης, οι πυλώνες φωτισμού χρήζουν συντήρησης.

Επισημαίνεται ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα ελέγχου καλής λειτουργίας του υφιστάμενου Η/Μ εξοπλισμού.

 • ΣτάδιοΓήπεδο

Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από τα σωματεία. Οι πυλώνες φωτισμού χρήζουν συντήρησης.

 • ΑντλιοστάσιοΆρδευσης Γηπέδου

Δεν έχει χρησιμοποιηθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Δεν υπήρξε δυνατότητα εισόδου στο κτήριο για να πραγματοποιηθεί έλεγχος, διότι ήταν κλειδωμένος.

 • Γήπεδο Αντισφαίρισης

Οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από τα σωματεία.

 • Χώροι Στάθμευσης  – Περιβάλλον Χώρος

Χρήζουν συντήρησης ο φωτισμός και γενικά οι χώροι πρασίνου.

Και, επιπλέον:

 • Δεν έχει εκδοθεί άδεια από την Πυροσβεστική.
 • Δεν έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων.
 • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από αθλητικά σωματεία, χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις – εκχωρήσεις σε ισχύ.
 • Διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων στο «Ολυμπιακό Χωριό». Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητο ο χρήστης των ανωτέρω εγκαταστάσεων να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη φύλαξη τους.
 • Μετά την παραλαβή των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν έγινε παράδοση κλειδιών από τον Ο.Α.Ε.Δ στη Γ.Γ.Α.
 • Σημειώνεται ότι, τα αθλητικά σωματεία έχουν κλειδιά για τους χώρους που χρησιμοποιούν (κύριους, βοηθητικούς, λεβητοστάσια, αντλιοστάσιο πυρόσβεσης, υποσταθμό). Επίσης, έχουν εγκαταστήσει συναγερμό στις εισόδους των κτηρίων.


©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή