Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο Υπουργείο Πολιτισμού ο Θανάσης Λιούτας για την επιτάχυνση της αποκατάστασης ζημιών σε Ναούς μας μετά τον περυσινό σεισμό

Επικοινωνία με αρμόδιους παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού πραγματοποίησε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, με σκοπό την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ζημιών σε Ναούς μας. Πρόκειται για ζημιές που προκλήθηκαν από τον περυσινό μεγάλο σεισμό στον τόπο μας.

Αναφορικά με τον Δήμο Τρικκαίων, εκκρεμούν επισκευές στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως στο Βαρούσι, στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στο Βαρούσι, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Πλάτανο, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στον Πλάτανο, στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο και στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου στην Πατουλιά.

Όλοι οι παραπάνω Ιεροί Ναοί αποτελούν Μνημεία Πολιτισμικής Κληρονομιάς, σπουδαίας και ιστορικής θρησκευτικής και πολιτισμικής σημασίας.

«Είναι μέρος της θρησκευτικής μας και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Είναι μέρος της ιστορίας και της ταυτότητάς μας», τόνισε ο κ. Λιούτας.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής ζήτησε να επιταχυνθούν οι αναγκαίες διαδικασίες και άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης των επισκευών. Οι αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού απάντησαν ότι τα έργα που απαιτούνται (πχ. λήψη στερεωτικών μέσων, τοπικές επισκευές, μελέτες αποκατάστασης και συντήρησης, κτλ.) θα ξεκινήσουν άμεσα, στο προσεχές διάστημα.

Ο Θανάσης Λιούτας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και με την ίδια την Υπουργό, με σκοπό την ταχύτερη δυνατή εκκίνηση των εργασιών που απαιτούνται, καθώς και με σκοπό την ανάδειξη πρόσθετων  ζητημάτων, τα οποία αφορούν το σύνολο του Νομού Τρικάλων, πάντα με σκοπό τη συντήρηση και την ανάδειξη της θρησκευτικής και πολιτισμικής παράδοσης και κληρονομιάς μας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή