Στο 9ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας και το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων συμμετείχε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας,το οποίο διεξήχθη στο Μουσείο Τσιτσάνη. Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες για τις οποίες εργάστηκαν με πολύ όρεξη και μεράκι. Συγκεκριμένα:

Οι μαθήτριες της Γ’ γυμνασίου, Γραδούλα Ειρήνη, Καλλιντέρη Μαριάννα, Μουτσίκα Φοίβη Μπανάσιου Μαρία, Μπλαντή Κωνσταντίνα, Νάστα Κατερίνα, Σπυροπούλου Τατιάνα, Τριανταφύλλου Ασπασία και Τσιαγκλή Καλλιόπη παρουσίασαν την εργασία «Parkingsensor με Arduino». Συγκεκριμένα,δημιούργησαν με τον μικροελεγκτήArduinoέναν αισθητήρα παρκαρίσματος τον οπoίο προσάρμοσαν σε ένα ρομποτικό όχημα EV3. Η εργασία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της πληροφορικής με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ζαφείρη Ευαγγελία και την κ. Σούλα Νικολέττα.

Οι μαθητές της Α’Λυκείου,Κουκουλέτσου Κατερίνα, Μαυρομμάτη Χριστιάνα, Παπανικολάου Φώτης, Σουφλιά Τσαμπίκα, Παπασίμου Ελένη και Παπαπαναγιώτου Αλέξανδρος παρουσίασαν την εργασία «Ρομποτικός Λαβύρινθος». Συγκεκριμένα,προγραμμάτισαν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα EV3, το οποίο έχει τη δυνατότητα, αφού τοποθετηθεί στην είσοδο ενός λαβύρινθου, να βρίσκει την έξοδο του. Για το σκοπό αυτό,χρησιμοποιήθηκαν κατάλληλα προγραμματιστικά blocksκαι τρεις αισθητήρες. Η εργασία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος ΕφαρμογέςΠληροφορικής της Α’ λυκείου με υπεύθυνηκαθηγήτρια την κ. Σούλα Νικολέττα.

Τους μαθητές συνόδευσε στο Φεστιβάλ η καθηγήτρια βιολογίας του σχολείου κ. Γιαννοπούλου Κατερίνα.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή