Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο … «σφυρί» μοσχάρια που έπιασε ο Δήμος Τρικκαίων

Απόφαση για την εκποίηση κατασχεθέντων ανεπιτήρητων μοσχαριών

Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με μοναδικό θέμα την εκποίηση κατασχεθέντων ανεπιτήρητων μοσχαριών.

Οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι ομόφωνα, «άναψαν το πράσινο φως» στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, να συντάξει την διακήρυξη, να διεξάγει και να κατακυρώσει την ανοιχτή πλειοδοτική δημοπρασία όπου 3 μοσχαράκια «συνελήφθησαν» να βόσκουν επί βδομάδες ανεξέλεγκτα και ανεπιτήρητα και χωρίς ενώτια, στην κτηματική περιφέρεια της Τοπική Κοινότητα Ελληνοκάστρου προκαλώντας φθορές ιδιωτικές περιουσίες και επανειλημμένες διαμαρτυρίες  των κατοίκων και υπήρξαν και σχετικές αναφορές δασοφυλάκων της περιοχής.

Η 3μελής Επιτροπή Παρακολούθησης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων του Δήμου Τρικκαίων, αποφάσισε στις 23 Ιουνίου  να προχωρήσει σε κατάσχεση των 3 αρσενικών μοσχαριών, εκτιμώμενης ηλικίας 13-15 μηνών και αφού σημάνθηκαν με ενώτια δόθηκε η φύλαξή τους προσωρινά σε κτηνοτρόφο της περιοχής. Τα 3 μοσχαράκια, καταχωρήθηκαν στο μητρώο του Δήμου Τρικκαίων και  στην Κτηνοτροφική Βάση δεδομένων και τέθηκαν  υπό ιατρική παρακολούθηση από τον Κτηνίατρο του Δήμου.

Το ότι υπήρξε …έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (την άλλη εβδομάδα υπάρχει τακτική συνεδρίαση), συνέβη διότι, τα μοσχαράκια βρίσκονται σε ημιάγρια κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος για το ζωικό κεφάλαιο του κτηνοτρόφου, επιβαρύνεται ο κτηνοτρόφος με την καθημερινή διατροφή και φύλαξή τους για κάθε μέρα παραμονής στις εγκαταστάσεις του και κατά την κρίση του κτηνιάτρου, η ηλικία και το σωματικό τους βάρος δεν επιτρέπει την άμεση σφαγή των ζώων.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή