Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο Αιδίνιο της Τουρκίας το 8ο Λύκειο Τρικάλων

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus KA2 “Young Media Literates of Εurope”,  μέλη της παιδαγωγικής  ομάδας  του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων αποτελούμενη από το διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαο Κολοβό, την κα. Μαργαρίτα Πατουλιώτη ΠΕ02 και τους μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου  Εμιλιάνο Χαρίζι, Κωνσταντίνα Σαμαρά ,Αναστασία Τζίκα και Ναταλία Κουφογιάννη επισκέφτηκε την πόλη ΑΙΔΙΝΙΟ της Τουρκίας από τις 18/3/208 έως τις 24/3/2018.

Στη συνάντηση συμμετείχαν παιδαγωγικές ομάδες από τις χώρες Πορτογαλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και Τουρκία. Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών και στρατηγικών σχετικά με την εξάρτηση των εφήβων από το διαδίκτυο καθώς επίσης και οδηγίες ασφαλούς πλοήγησης.

Το σχολείο φιλοξενίας υποδέχτηκε τους ευρωπαίους εταίρους σε μια τελετή πρώτης γνωριμίας τη Δευτέρα 19/3/2018 .Οι τούρκοι μαθητές παρουσίασαν μια ενδιαφέρουσα οπτική σχετικά με τις ευρωπαϊκές χώρες του προγράμματος και στη συνέχεια οι αποστολές παρουσίασαν διάσημους συγγραφείς και δημοσιογράφους τη χώρας τους. Στο δείπνο οι μαθητές παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας τους.

Την Τρίτη 20/3/2018 οι αποστολές επισκέφτηκαν την αρχαία Έφεσο και το παραθαλάσσιο θέρετρο Κουσάντασι αφού γευμάτισαν στο χωριό Σirince/

Οι μνήμες του περάσματος του ελληνικού στοιχείου στοιχειώνουν την περιοχή του ποταμού Μαιάνδρου. Την Τετάρτη 21/3/2018 παρουσιάστηκαν οπτικοακουστικά προγράμματα για σχέδια  διδασκαλίας αναφερόμενα στην ψηφιακή εγγραμματοσύνη «media literacy» ενώ παρουσιάστηκαν ψηφιακές πληροφορίες σχετικά με την πόλη του ΑΙΔΙΝΙΟΥ από τους μαθητές. Την Πέμπτη 22/3 έγινε επιτόπια επίσκεψη στην τεχνόπολη VODAFONE και στο ΤED College για ενημέρωση πάνω στο πρόγραμμα btec. Την Παρασκευή 23/3 οι μαθητές παρουσίασαν ρητορικους αγώνες με θέμα «ίντερνετ-φίλος η εχθρός ;»  καθώς και θεατρικά μονόπρακτα σχετικά με τις επιπτώσεις της εξάρτησης από την τεχνολογία. Η τελική συλλογική εκδήλωση εκτός από την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής περιελάμβανε και το υπέροχο αποχαιρετιστήριο δείπνο.

Η παιδαγωγική Ομάδα του 8ου ΓΕΛ

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή