Στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» 132 Λαρισαίοι μαθητές

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ως συντονιστής φορέας του Δικτύου υποστήριξης και ενίσχυσης των μαθητών που φοιτούν στην Β΄ βάθμια εκπαίδευση και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια της πόλης μας, υλοποιεί για 3η συνεχή χρονιά δωρεάν υποστηρικτικά μαθήματα διδασκαλίας.

Συγκεκριμένα κατά τη φετινή χρονιά συνεργάζονται με το Δήμο 22 φροντιστήρια, μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, 47 φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κεντρικής Ελλάδος και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Κοινωνικό Φροντιστήριο των Ενεργών Πολιτών και το Κοινωνικό Φροντιστήριο της ΕΛΜΕ.

Η φοίτηση των παιδιών είναι δωρεάν και θα ωφεληθούν από τη δράση 132 μαθητές, εκ των οποίων, 60 μαθητές Λυκείου θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσης εκπαίδευσης και 72 μαθητές μαθήματα ξένων γλωσσών.

Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω φορείς συμμετέχουν ενεργά, παρέχουν υποτροφίες και στηρίζουν έμπρακτα δράσεις που σχετίζονται με τη μάθηση, συμμετέχοντας ενεργά στο δίκτυο φορέων – συνεργατών του καινοτόμου προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει».

Τη φετινή σχολική χρονιά προτεραιότητα δόθηκε σε οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και υποστηρίζονται από το Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων). Τέτοιου είδους δράσεις διακρίνονται από αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, ενώ τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων, παραμένουν απόρρητα με ευθύνη του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή