Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων το κείμενο – κάλεσμα για το συλλαλητήριο

Ετοιμασίες για το μεθαυριανό συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων έρχεται σήμερα το μεσημέρι προς ψήφιση το κείμενο-κάλεσμα Φορέων του Νομού για το μεθαυριανό συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων/ Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας και Πύλης, καλούν όλες και όλους τους πολίτες του νομού να διατρανώσουν από τα Τρίκαλα, την πλήρη αντίθεσή τους στο δημοσιευμένο σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ζητώντας «ισόρροπη αναπτυξιακή προοπτική τμημάτων, υπέρ της ανάγκης να υπάρχει σύνδεση κοινωνίας και πανεπιστημίου, το αίτημα είναι να ακουστούν τα Τρίκαλα και να αποκτήσουν τη θέση που ήδη κατέχουν στην ελληνική κοινωνία. Και αυτή η θέση να αποτυπωθεί στην ανώτατη τριτοβάθμια εκπαίδευση  με το νέο Πανεπιστήμιο, χωρίς διαχωρισμούς, με ενωμένη την Θεσσαλική Περιφέρεια».

Το κείμενο – κάλεσμα είναι το ακόλουθο:

Τα Τρίκαλα μπροστά! Συμπαράταξη για την αυτονόητη ανάπτυξη.

Η πρόταση της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για το νέο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαλύει κάθε ελπίδα για ανάπτυξη στο νομό. Κονιορτοποιεί και συρρικνώνει την αναγέννηση στα επίπεδα του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, της τεχνολογίας, των νέων ιδεών, των παγκόσμιων προορισμών Δημιουργεί επίπλαστες αντιπαλότητες και αναχρονιστικούς τοπικισμούς μέσω παρηκμασμένων πρακτικών

Οι τρικαλινές και οι τρικαλινοί δεν μένουν άλλο απαθείς 
– στην «τυφλή» κατανομή σχολών, 
– στην αδιαφορία εμπρός στις εμπεριστατωμένες προτάσεις που κατέθεσε ήδη ο νομός, 
– στην αναιτιολόγητη μείωση του κύρους των Τρικάλων
– στην κοντόφθαλμη λογική της λειτουργίας κατεστημένων

Διεκδικούμε:

  • Δίκαιη μεταχείριση
  • Ισόρροπη ανάπτυξη
  • Πανεπιστήμιο για ολόκληρη – στην πράξη και όχι στα λόγια – τη Θεσσαλία
  • Άλμα στο μέλλον και όχι αναχρονιστικό πισωγύρισμα

 Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Φαρκαδόνας και Πύλης ΚΑΛΟΥΝ

Όλες και όλους τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές. Τους νέους και τις νέες των Τρικάλων. Τις δυνάμεις της παραγωγής και της αγοράς, τους αγρότες, τον κόσμο της εργασίας, τους επιχειρηματίες, τους μικρομεσαίους. Το Επιμελητήριο και τους Εμπορικούς-Βιοτεχνικούς Συλλόγους. Τους πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία, τους επιστημονικούς φορείς. Τους αθλητικούς συλλόγους και σωματεία. Τις ενώσεις εκπαιδευτικών, τη νεολαία και τους φορείς της, τους μαθητές, τους φοιτητές και σπουδαστές να μετάσχουν σε ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στις 10:30 στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα.

Προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι αυτές οι προτάσεις δεν μπορούν και δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Την ημέρα εκείνη όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, των Δήμων, τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ.

Όλοι εκεί, όπως και πριν 27 χρόνια!»
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή