Στο επίκεντρο η Δημόσια Υγεία της Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα σύσκεψη Βουλευτών Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Διοίκηση της 5ης ΥΠε και τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε η προώθηση της λειτουργίας των ΤΟΜΥ στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, η κατάληξη στα κτίρια που θα λειτουργήσουν οι ΤΟΜΥ, η συνεργασία των Οικογενειακών Γιατρών και των Ομάδων Υγείας με τα στελέχη των Μονάδων του ΠΕΔΥ – των Κέντρων Υγείας – των Νοσοκομείων, η ιεράρχηση των αναγκών στελέχωσης των Μονάδων ΠΕΔΥ και των ΚΥ (προκηρύσσονται 450 θέσεις μέσα στον μήνα), η οργάνωση Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας (προκηρύσσονται 468 θέσεις για τα ΤΕΠ όλης της χώρας).

Με ευθύνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΠΕΚΕ Υγείας Επικεφαλής της οποίας είναι ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, πραγματοποιείται πρόγραμμα δράσεων για την επιτάχυνση της υλοποίησης της μεταρρύθμισης στη Α/Βάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προκήρυξη 2.868 θέσεων για τη στελέχωση 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη τη χώρα με Οικογενειακούς Γιατρούς (Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας, Παιδιατρικής) και Ομάδα Υγείας (Νοσηλευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Επισκέπτες Υγείας, Διοικητικούς) η οποία θα διαρκέσει μέχρι 8 Σεπτεμβρίου. Τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς για την στελέχωση των ΤΟΜΥ είναι σημαντικά, όπως  αποδοχές Επιμελητή Α του ΕΣΥ, σύμβαση εργασίας 2 και άλλων 2 χρόνων (η μεταρρύθμιση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με 300 εκ. ευρώ για 4 χρόνια και στη συνέχεια από τον κρατικό προϋπολογισμό), άμεση ανάληψη καθηκόντων εντός 2μήνου, αυξημένη μοριοδότηση για διεκδίκηση μόνιμης θέσης στο ΕΣΥ, δυνατότητα εφημεριών στις Μονάδες του ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας, συγκεκριμένος πληθυσμός ευθύνης (έως 2.250 ενήλικες, έως 1.500 παιδιά για τους Παιδιάτρους )και συνεχής εκπαίδευση.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή