Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο επίκεντρο οι εξελίξεις σε γεωργία και κτηνοτροφία

Συνεδρίαση στα Τρίκαλα του Δ.Σ. της ΣΑΣΟΕΕ παρουσία του Προέδρου και πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού.
 
Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr σε ξενοδοχείο των Τρικάλων, συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. της ΣΑΣΟΕΕ με τον Πρόεδρό του και πρώην Υπουργό Αλέξανδρο Κοντό να δηλώνει χαρούμενος που βρίσκεται στα Τρίκαλα.

Ο κ. Κοντός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την ΕΑΣ Τρικάλων και να εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για τον ρόλο της συγκεκριμένης Συνεταιριστικής Επιχείρησης στην στήριξη του αγροκτηνοτροφικού εισοδήματος του Νομού Τρικάλων.

Ταυτόχρονα με τον Πρόεδρο της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα, είχε την ευκαιρία συζητήσει για ζητήματα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, με τον κ. Κοντό να επισημαίνει πως «παρά τις αγκυλώσεις και τα εμπόδια που μπαίνουν από το θεσμικό πλαίσιο η ΣΑΣΟΕΕ, έχει καταφέρει στον 1 χρόνο λειτουργίας της να έχει περισσότερες από 100 Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα και κύκλο εργασιών μεγαλύτερο του μισού δις ευρώ», τονίζοντας πως «στηρίζουμε σε υγιή βάση συνεταιριστικές επιχειρήσεις και προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε τον ιδιωτικό τομέα, αλλά απαιτείται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που το έχουμε συντάξει και το συζητούμε με τα κόμματα ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των Συνεταιριστικών Ενώσεων με απομάκρυνση των εμποδίων που οδηγούν σε ΄΄κρατικισμό΄΄».

Από την πλευρά του ο κ. Λιούτας, δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία του κ. Κοντού στα Τρίκαλα, για την ευκαιρία που είχαν δια ζώσης για ακόμη μια φορά για ανταλλαγή απόψεων γύρω από αγροκτηνοτροφικά ζητήματα και εκτίμησε ότι θα υπάρξει μια ουσιαστική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΣΑΣΟΕΕ, μια συνεδρίαση που τίμησαν με την παρουσία τους πολλά Μέλη της ΣΑΣΟΕΕ από την περιοχή, τονίζοντας πως «απαιτείται να ενισχυθεί ουσιαστικά ο πρωτογενής τομέας από την Κυβέρνηση με πράξεις και όχι με… ευχολόγια».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή