Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο STAR για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών στα ΜΜΜ ο Χρίστος Λιάπης

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR εμφανίστηκε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος Χ. Λιάπης, μιλώντας στη γνωστή δημοσιογράφο Βελίκα Καραβάλτσιου για το ευααίσθητο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον Δρα Λιάπη, "Η εν λόγω διαταραχή που ονομάζεται Εφαψιομανία εκδηλώνεται σε χώρους με πολλά άτομα, όπως τα λεωφορεία, συνήθως από παθητικούς, μη δυναμικούς άνδρες.

Όπως και κάθε άλλη παραφιλική δραστηριότητα, έτσι και η εφαψιομανία δύναται να λαμβάνει καταναγκαστικούς χαρακτήρες, με τα άτομα αυτά να εμπλέκονται επανειλημμένα σε αποκλίνουσα συμπεριφορά, αδυνατόντας να ελέγξουν την παρόρμησή τους. Σε ότι αφορά στις θεραπευτικές παρεμβάσεις, η εναισθητική ψυχοθεραπεία, η αποτρεπτική εξαρτημένη μάθηση, η ομαδική θεραπεία ή ακόμη και η χορήγηση αντί-ανδρογόνων φαρμάκων, μπορούν να βοηθήσουν.

Οι γυναίκες που υφίστατνται αυτήν την τραυματική προσβολή της γεννετήσιας αξιοπρέπειάς τους και της προσωπικότητάς τους, εν γένει, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σιωπήσουν.

Διαχρονικά κοινωνικοπολιτισμικά πρότυπα, κατάλοιπα των οποίων εξακολουθούν να παραμένουν στις συλλογικές μας οργανώσεις, έχουν μάθει τη γυναίκα να ντρέπεται για τη σεξουάλικότητά της, περιβάλλοντας με συνομωσίες σιωπής καταστάσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, είτε αυτές λαμβάνουν χώρα απροκάλυπτα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε σε πιο εκλεπτυσμένα περιβάλλοντα, όπως είναι ο εργασιακός χώρος, ή ο χώρος του θεάματος, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της επικαιρότητας λόγω των τελευταίων αποκαλύψεων σχετικών περιστατικών στο Hollywood.

Η σύγχρονη γυναίκα θα πρέπει να σταματήσει να περιβάλλει με ενοχικότητα τη θηλυκότητα και τα θέλγητρά της, καθώς η ντροπή και η ενοχή δεν ταιριάζουν στην υγιή και θελγητρώδη έκφραση της γυναικείας σεξουαλικότητας, αλλά στους καταχρώμενους αυτήν δια της παρενοχλήσεως κάθε μορφής.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή