Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στο τέλος του μήνα η πρεμιέρα των …φορολοταριών των αποδείξεων

Όλα έτοιμα για την …κληρωτίδα μετά την κοινή υπουργική απόφαση.

Στα τέλη του μήνα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι …φορολοταρίες των αποδείξεων όπου 1.000 τυχεροί κάθε μήνα, θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, ενώ δεν θα συμψηφίζεται και με οφειλές του τυχερού προς την Δ.Ο.Υ.

Δικαίωμα συμμετοχής στη φορολοταρία έχουν όλα τα Φυσικά Πρόσωπα που διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή πραγματοποιούν πληρωμές για τις συναλλαγές τους μέσω web banking.

Η χρήση της κάρτας καθώς και η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω μεταφορών ποσών στον επαγγελματικό λογαριασμό του εμπόρου ή του καταστήματος είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στις κληρώσεις.

Κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή, θα εξασφαλίζει για τον φορολογούμενο αριθμό ηλεκτρονικών λαχνών με βάση την αξία κάθε συναλλαγής.

Τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα οι τράπεζες θα αποστέλλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων όλα τα στοιχεία με τις ηλεκτρονικές πληρωμές που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι κατά τον προηγούμενο μήνα. Στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιείται η ηλεκτρονική κλήρωση

Κάθε χρόνο έχει προβλεφθεί ότι οι φορολογούμενοι θα κερδίζουν μέσω της φορολοταρίας συνολικά το ποσό των 12 εκ. ευρώ.

Ειδικά για φέτος που το ποσό έχει δεσμευτεί αλλά έχουμε φθάσει στον Οκτώβριο και μένουν αδιάθετα περί τα 9 εκ. ευρώ, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν έως το τέλος του έτους περισσότερες κληρώσεις προκειμένου να διατεθεί στους φορολογούμενους όλο το ποσό που περισσεύει.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή