Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στοίχημα που κερδίζεται για τον Δήμο Πύλης οι απινιδωτές στα γήπεδα

Μετά το τραγικό συμβάν της απώλειας ενός νέου αθλητή στον όμορο δήμο Μουζακίου, μέσα στο γήπεδο, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας και η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Χαρά Καλλιώρα, όπως καταγράφει το trikalanews.gr, παρέδωσαν σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείου Πύλης, τους αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (ΑΕD) για την υποστήριξη της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης.

Η παράδοση έγινε με την παρουσία διασωστών του ΕΚΑΒ που αναφέρθηκαν στον τρόπο λειτουργίας τους ενώ να σημειωθεί ότι ήδη στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύλης, έχουν πραγματοποιηθεί πολλά σχετικά σεμινάρια σε φορείς, δημότες και αθλητικούς συλλόγους ώστε ένα μεγάλο ποσοστό των εμπλεκόμενων σε αθλητικές δράσεις να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους απινιδωτές αλλά και να παράσχουν πρώτες βοήθειες.

Όπως ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας, «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών των σωματείων που δρούνε στην περιοχή του δήμου Πύλης, δίνοντας προτεραιότητα στη θωράκιση των γηπέδων μας».

Από την πλευρά της η κα Καλλιώρα, όπως εδώ και καιρό έχει επισημάνει, η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας και δη αυτές που καλύπτουν έκτακτα περιστατικά, είναι στην πρώτη γραμμή των προθέσεών της τόσο ως αντιδήμαρχος όσο και ως γιατρός, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή