Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στον χορό των μετασεισμών θα ζει τους επόμενους μήνες η Θεσσαλία

Σε αυξημένη ετοιμότητα και πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:16 κοντά στη Λάρισα και την Ελασσόνα.

Από την ισχυρή δόνηση προκλήθηκαν ζημιές σε τουλάχιστον 30 σπίτια, ενώ έξι άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο σεισμός προκάλεσε επίσης σοβαρές ζημιές σε σπίτια αλλά και στο σχολείο στο Δαμάσι Λάρισας.

Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «με τη συνδρομή του στρατού θα στηθούν σκηνές στο γήπεδο Δαμασίου για τη διανυκτέρευση των ανθρώπων που τα σπίτια τους υπέστησαν ζημιές».

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί εντάσεως 4,6 Ρίχτερ (στις 12.19), 4,2 Ρίχτερ (στις 12.26) και 4,9 Ρίχτερ (στις 12.34).

«Θα έχουμε καμιά σαρανταριά μετασεισμούς με μέγεθος πάνω από 4 Ρίχτερ. Τις επόμενες 15 μέρες θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τονίσω όμως ότι η ακολουθία δυστυχώς θα κρατήσει μέχρι και 3 – 4 μήνες αρκετά καλά», δήλωσε ο κ.Παπαζάχος.

Μάλιστα ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή