Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στον κοιμηθέντα Μητροπολίτη της καρδιάς μας Γέροντα Αλέξιο

Η θλιβερή είδηση της κοιμήσεως του μακροβιότερου (21.10.1981-21.9.2015) μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών γέροντος Αλεξίου, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε γενική θλίψη στους κατοίκους του Ν. Τρικάλων, αφού ο μεταστάς άφησε πλουσιότατο και σπουδαίο έργο, ήταν κοντά στο ποίμνιό του, συνεργαζόταν με τους επιστημονικούς  φορείς των Τρικάλων και ήταν πολύ κοινωνικός και αγαπητός.

Η παρουσία του ως Μητροπολίτη στα Τρίκαλα συμπίπτει με την θητεία μου ως προέδρου στο Δ.Σ. του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων. Με την ιδιότητά μου αυτή είχα καλή και εποικοδομητική συνεργασία μαζί του. Πάντα είχε ανοιχτή την πόρτα του γραφείου του, άκουγε με κατανόηση και στο μέτρο του δυνατού βοηθούσε. Ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. τον είχε πάντα θερμό συμπαραστάτη και αρωγό, ιδίως στη διοργάνωση των επιστημονικών συνεδρίων του. Παρίστατο στις εκδηλώσεις του, παρακολουθούσε και εκτιμούσε το έργο του.

Ο μακαριστός Αλέξιος με ιδιαίτερη αγάπη έθεσε στη διάθεσή μου το αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεώς του και διευκόλυνε πάντα και παντοιοτρόπως τις έρευνές μου για την ιστορία και τα μνημεία του Ν. Τρικάλων. Χωρίς τη βοήθειά του η ολοκλήρωση των κυριοτέρων μελετών μου θα ήταν αδύνατη. Διάβαζε τα αποστελλόμενα βιβλία και απαντούσε, γραπτώς και τηλεφωνικώς. Ήταν πράγματι ένας πραγματικός και ξεχωριστός ποιμενάρχης. Ήταν ο Μητροπολίτης της καρδιάς μας. Αιωνία η μνήμη του.

 

Θεόδωρος Νημάς, δ.φ.

Επίτ. πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή