Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στον Κώστα Σκρέκα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υποδέχτηκε το Σάββατο 22 Ιουλίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης ο Τρικαλινός Υπουργός, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας παρουσίασε στον Πρωθυπουργό τους βασικούς άξονες προτεραιότητας του Υπουργείου για την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας ενώ στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν και τα εργαλεία για την προστασία των πολιτών από την ακρίβεια, η πάταξη της αισχροκέρδειας και η προσέλκυση νέων επενδύσεων.

«Οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης έχουν ξεχωριστή σημασία για τον συνολικό κυβερνητικό σχεδιασμό καθώς η ανάπτυξη αποτελεί προϋπόθεση συλλογικής ευημερίας και κοινωνικής συνοχής», επισήμανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο κ. Σκρέκας δήλωσε: «Είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και να του παρουσιάσουμε τους βασικούς άξονες προτεραιότητας του Υπουργείου. Βασική προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ελληνικής οικογένειας και των καταναλωτών από την εισαγόμενη πληθωριστική κρίση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, μέσα από την ισχυροποίηση των ελέγχων στην αγορά.

Δεύτερη προτεραιότητά μας είναι η στήριξη της ελληνικής μεταποίησης και βιομηχανίας, κλάδοι που δημιουργούν σταθερές και υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Επίσης, προστατεύουμε τα ελληνικά παραγόμενα προϊόντα ΠΟΠ με ελέγχους ενώ παράλληλα διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο το επιχειρηματικό περιβάλλον και στηρίζουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Τέλος, προωθούμε στρατηγικές στην εφοδιαστική αλυσίδα και μετασχηματίζουμε την Ελλάδα σε βασικό διαμετακομιστικό κόμβο, αποθήκευσης και μεταφοράς εμπορευμάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Στη σύσκεψη συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή των Υφυπουργών αλλά και των Γενικών Γραμματέων ενώ τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή