Στον Μύλο Ματσόπουλου το Μεγάλο Καραγκούνικο Πανηγύρι του Νομού Τρικάλων

Οι Καραγκούνηδες και τα χωριά του κάμπου αναβιώνουν το Παραδοσιακό Πανηγύρι

Η Ένωση Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων ετοιμάζεται για την κεντρική της εκδήλωση, Το Μεγάλο Καραγκούνικο Πανηγύρι, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, ώρα 20:30, στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων.

Αύριο στις 20:30 , στο Πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου, οι Καραγκούνηδες και τα χωριά του κάμπου αναβιώνουν το Παραδοσιακό Πανηγύρι.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δρώμενα-αναπαραστάσεις σχετικές με το Παραδοσιακό Καραγκούνικο Πανηγύρι όπως, Η δημοπρασία του Υψώματος στο όνομα του πολιούχου της κοινότητας, Η δημοπρασία της Ελληνικής Σημαίας στον εορτασμό της Αναστάσεως του Χριστού, Οι χοροί στην πλατεία του χωριού, Τα πανηγύρια στα ξωκλήσια και η προετοιμασία-διαδικασία μαγειρέματος του παραδοσιακού φαγητού των Καραγκούνηδων και του κάμπου που είναι το πρόβειο με μπλουγούρι σε καζάνια και ψητά αρνιά. Η όλη εκδήλωση θα κλείσει με ελεύθερο λαϊκό γλέντι και φαγητό με μπλουγούρι και πρόβειο, που θα μαγειρεύετε επί τόπου, για όλον τον κόσμο.

Στην αρχή της όλης εκδήλωσης θα παρουσιαστούν επιλεγμένοι παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με εκατοντάδες ένστολους χορευτές πάνω από είκοσι καταξιωμένων στον χώρο της παράδοσης και του πολιτισμού πολιτιστικών και λαογραφικών καραγκούνικων συλλόγων και συλλόγων του κάμπου.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό και θείο, Δημήτριο Παναγιώτου …
Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Βασιλική Μπραχάλα …