Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στον Πατριάρχη Μπακογιάννης- Ιμάμογλου

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο βρέθηκε προ ολίγου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπαγκογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως Εκρέμ Ιμάμογλου.

Τους δημάρχους Αθηνών και Κων/πολης υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέροντας ότι το Φανάρι αισθάνεται ότι είναι γέφυρα ειρήνης μεταξύ των δύο πόλεων και των δύο χωρών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του που υποδέχεται τους δύο Δημάρχους. “Το πατριαρχείο μας αισθάνεται ότι είναι γέφυρα ειρήνης, φιλίας, ειρήνης, αλληλεγγύης για την ευτυχια των κατοίκων των δύο πόλεων και των δύο χωρών”, είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Αναφέρθηκε στο παρελθόν όταν το 1988 είχε επισκεφτεί το Οικουμενικό Πατριάρχειο ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ μαζί με τον τότε δήμαρχο της Πόλης τον Μπεντρεντίν Νταλάν.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Δημήτρης Αβραμόπουλου ως Δημάρχου και μάλιστα είπε ότι ο κ. Αβραμόπουλος είχε αναπτύξει στενή φιλία με τον τότε δήμαρχος Δημαρχος της Πόλης Ταγίπ Ερντογάν το 1999. Μάλιστα είπε ότι ό κ. Αβραμόπουλος είχε επισκεφτεί τον Ταγίπ Ερντογάν στη φυλακή το 1999 όταν ο σημερινός Πρόεδρος ειχε φυλακιστεί για τέσσερις μήνες

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο, περίπου στις 2.30μμ, οι κ. Ιμάμογλου και Μπακογιάννης θα έχουν συνάντηση στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης για να συζητήσουν κοινά θέματα μεταξύ των δύο δήμων και θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης. Ο κ. Μπακογιάννης θα ξεναγηθεί σε αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης από τον κ. Ιμάμογλου.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή