Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στον πλημμυρισμένο κάμπο της Φαρκαδόνας συνεχίζουν να φυτρώνουν φωτοβολταϊκά

Διπλή έγκριση για φωτοβολταϊκά στους Ταξιάρχες 800 στρεμμάτων

Την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) από την Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής & Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, έλαβαν δύο έργα για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στην περιοχή της Φαρκαδόνας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής σταθμούς:

Φ/Β σταθμός συνολικής ισχύος 23,4MW, σε έκταση συνολικού εμβαδού 289.534,85τ.μ., στις θέσεις “Στρώμα 1” & “Στρώμα 2”, της Τ.Κ. Ταξιαρχών, του Δ. Φαρκαδόνας, της Π.Ε. Τρικάλων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας,        και

Φ/Β σταθμός συνολικής ισχύος 39,80MW, σε έκταση συνολικού εμβαδού 470.859,05τ.μ., στις θέσεις “Σπηλιά 1” & “Σπηλιά 2”, της Τ.Κ. Ταξιαρχών, του Δ. Φαρκαδόνας, της Π.Ε. Τρικάλων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Φορέας αμφότερων των επενδύσεων σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr είναι η εταιρεία ‘European Solar Farms Greece Aps’.

Περιγραφή του έργου

Σκοπός των μελετώμενων έργων είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) με την χρήση τεχνολογίας που είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τις θεωρημένες Μ.Π.Ε., ο καθένας από τους Φ/Σ σταθμούς θα αποτελείται από τα παρακάτω βασικά δομικά στοιχεία και εγκαταστάσεις:

φωτοβολταϊκά στοιχεία,

μεταλλικές βάσεις και πλαίσια στήριξης των φωτοβολταϊκών γεννητριών,

αντιστροφείς τάσης (inverters),

μετασχηματιστές,

προκατασκευασμένους οικίσκους για τις ανάγκες στέγασης και φύλαξης των κομβικών,

λειτουργικών στοιχείων,

διάφορες άλλες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (καλωδιώσεις, γειώσεις, κ.α.), κατασκευή περίφραξης

Η πρόσβαση στον Φ/Β σταθμό συνολικής ισχύος 23,4MW θα πραγματοποιηθεί μέσω νέας οδού μήκους 149,45μ., πλάτους 5μ. & εμβαδού 1.579,06τ.μ., όπου θα συνδέει το Φ/Β σταθμό με την υφιστάμενη αγροτική οδό.

Αντίστοιχα, η πρόσβαση στον Φ/Β σταθμό συνολικής ισχύος 39,80MW θα πραγματοποιηθεί μέσω νέας οδού μήκους 129,09μ., πλάτους 5μ. & εμβαδού 1.050,47τ.μ., όπου θα συνδέει το Φ/Β σταθμό με την υφιστάμενη αγροτική οδό.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή