Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στον «ρυθμό» των Ρίχτερ η Κρήτη

Ισχυρότατος σεισμός 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε ανατολικά της Κρήτης σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 12 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα 30 χιλιόμετρα, Νότια – Νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το νησί, ενώ κάτοικοι αναφέρουν ότι ταρακουνήθηκαν σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα.

Αμέσως μετά τον σεισμό, οι πολίτες στο Ηράκλειο της Κρήτης βγήκαν από τα σπίτια τους και τα κτίρια στα οποία εργαζόταν στους δρόμους, φοβούμενοι για το ενδεχόμενο ισχυρού μετασεισμού. Ήδη σύμφωνα με το Γεωδυναμικό έχουν σημειωθεί ένας μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κάρπαθο και ακόμα ένας 4 Ρίχτερ κοντά στην Ζάκρο.

Μιλώντας στο OPEN ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός και διερευνάται αν έχει επιπτώσεις στον χερσαίο χώρο. Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι πρόκειται για διαφορετικό σεισμικό κέντρο σε σύγκριση με το Αρκαλοχώρι, με διαφορετική συμπεριφορά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να συνδέονται οι δύο σεισμοί. «Θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία», σημείωσε ο καθηγητής, τονίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

ΕΘΝΟΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή