Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στον Στέλιο Πέτσα ο Θανάσης Λιούτας για ζητήματα του Νομού Τρικάλων

Μια εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν τα επόμενα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των σεισμοπαθών συμπολιτών όλων των πληττόμενων περιοχών του Νομού Τρικάλων, καθώς και επιμέρους άλλα ζητήματα, η υλοποίηση των οποίων θα προσδώσει μεγάλη αναπτυξιακή ανάσα συνολικά στον τόπο μας.

Αρχικά ο Θανάσης Λιούτας συνεχάρη τον κ. Πέτσα και την Κυβέρνηση της ΝΔ για την άμεση στήριξη προς τους σεισμοπαθείς συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε ότι και άλλες πληττόμενες περιοχές του Νομού μας θα πρέπει να τύχουν των ευεργετικών μέτρων στήριξης, ανακούφισης και αποκατάστασης των ζημιών. Ειδικότερα ο κ. Λιούτας σημείωσε ότι και η Δημοτική Κοινότητα Τυμφαίων, καθώς και η Δημοτική Κοινότητα Παλαιοκάστρου έχουν πληγεί κρίσιμα από τον πρόσφατο σεισμό και οι συνέπειες που έχουν προκληθεί χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Συγκεκριμένα εκτεταμένες είναι οι ζημιές στα χωριά του Φλαμπουρεσίου και της Αγρελιάς, καθώς και σε πολλά άλλα.

Πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, ειδική μνεία έκανε ο κ. Λιούτας και αναφορικά με τις ζημιές, οι οποίες έχουν προκληθεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο χωριό Φλαμπουρέσι. Πρόκειται για έναν ναό, ο οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και αποτελεί ένα σπουδαίο σημείο της πολιτισμικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής, μετά και από επικοινωνία που πραγματοποίησε και με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, καθώς και με τους κατοίκους του Φλαμπουρεσίου, ζήτησε από τον κ. Πέτσα, άμεσα να επιληφθεί η Πολιτεία προς την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο Ναός, καθώς και οι κατοικίες και οι υποδομές στο συγκεκριμένο χωριό, καθώς και σε άλλα χωριά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός σημείωσε ότι η Κυβέρνηση άμεσα θα επιληφθεί της κατάστασης και όλων των ζητημάτων που έθεσε ο κ. Λιούτας, παρέχοντας μέτρα στήριξης και αποκατάστασης, κατόπιν της υποβολής του σχετικού αιτήματος από τους κατά τόπους πληττόμενους Δήμους. Επιπλέον ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι στη Θεσσαλία θα φτάσουν και επιπλέον 24 τροχόσπιτα για τους σεισμοπαθείς, των οποίων οι οικίες είναι μη κατοικήσιμες.

Επιπρόσθετα ο Θανάσης Λιούτας ζήτησε να υπάρξει και ένα κονδύλι, το οποίο θα διατεθεί υπέρ των πληττόμενων κατοίκων, των οποίων οι κατοικίες, ναι μεν έχουν χαρακτηριστεί ως κατοικήσιμες (πράσινες), ωστόσο χρήζουν άμεσα επισκευών, εξαιτίας των συνεπειών του σεισμού. Ειδικότερα ο Τρικαλινός Βουλευτής ζήτησε να υπάρξει ένα ποσό επιδότησης ανά τετραγωνικό μέτρο της κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, αποθηκών και άλλων κτισμάτων.

Ο κ. Πέτσας απάντησε ότι θα κινηθεί προς την εξεύρεση ενός τρόπου διευθέτησης και του εν λόγω ζητήματος.

Στη συνέχεια ο κ. Λιούτας αναφέρθηκε στην ανάγκη της άμεσης δρομολόγησης έργων σε όλο τον Νομό Τρικάλων, τα οποία θα έχουν μια μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική, καθώς και προοπτική βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των πολιτών μας.

Ειδικότερα ο ίδιος, αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, το οποίο αγκαλιάστηκε και από τους τέσσερις Δήμους του τόπου μας. Οι κατά τόπους δημοτικές αρχές, σημείωσε ο Θανάσης Λιούτας, έχουν καταρτίσει έναν πολύ σημαντικό σχεδιασμό και έχουν εντάξει ή αναμένεται να εντάξουν έργα κρίσιμης σημασίας. Ο Τρικαλινός Βουλευτής υποστήριξε θερμά τις επιλογές των τεσσάρων δήμων.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός και ο Τρικαλινός Βουλευτής συμφώνησαν να είναι σε διαρκή επικοινωνία, με σκοπό την άμεση δρομολόγηση λύσεων απέναντι σε όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν στην τοπική μας κοινωνία, ενώ άμεσα θα πραγματοποιηθεί και η επόμενη συνάντηση εργασίας τους.

Ο Θανάσης Λιούτας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον κ. Πέτσα, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω των αποφάσεων, των πολιτικών και των πράξεών της, λειτουργεί ως πραγματικό στήριγμα για τους συμπολίτες μας και αποδεικνύει κάθε στιγμή ότι παρέχει ουσιαστικές λύσεις, οι οποίες εφαρμόζονται αποφασιστικά στην πράξη προς όφελος των Ελλήνων πολιτών

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή