Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στον «Εθνικό Κήρυκα» της Αμερικής ο Χρίστος Λιάπης

Συνέντευξη στη μεγαλύτερη Εφημερίδα της Ομογένειας, τον "Ημερήσιο Κήρυκα", που εκδίδεται στη Νέα Υόρκη, έδωσε ο γιατρός και Διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Λιάπης. 
 
Ο Δρ. Λιάπης μίλησε για όλα, για την επιλογή του στο Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, για το ενδεχόμενο της καθόδου του ως υποψήφιος Βουλευτής στα Τρίκαλα, για τη βράβευσή του το 2009 σε Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τους Ομογενείς της Αργεντινής και για τη συνάντησή του με τον ανιψιό του Προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, τον π. Γερουσιαστή Πάτρικ Κένεντι, κατά το διάστημα της εκπαίδευσής του στο Πανεπιστήμιο του Tufts της Βοστώνης.
 
Όλη η συνέντευξη του κ. Λιάπη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του "Η.Κ.":
 
«Ένας επιστήμονας με πολλές σπουδές, πλούσιες εμπειρίες και δεσμούς με τις ΗΠΑ, επιλέχθηκε πρόσφατα μαζί με 34 ακόμη άλλα στελέχη για το Μητρώο της Νέας Δημοκρατίας. Αναφερόμαστε στον ψυχίατρο, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρίστο Λιάπη, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά της Υγείας, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας των Αθηνών και στη School of Public Health του Πανεπιστημίου Michigan, καθώς και στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας.
 
Εκτός από όλ’ αυτά, ο Δρ Λιάπης εκπαιδεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Tufts της Βοστώνης, συμμετείχε στις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου στην Τανζανία και έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.
 
Ζητήσαμε από τον κ. Λιάπη να μας μιλήσει για το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, και όπως μας είπε, «το Μητρώο αλλάζει τον τρόπο αλληλεπίδρασης των κομμάτων με τους πολίτες και της πολιτικής με την κοινωνία. Δεν επιχειρεί, σε καμία περίπτωση, να μοιράσει επίσημα ή ανεπίσημα χρίσματα, απεναντίας θέτει τέλος στην πολιτική των χρισμάτων και των παραπολιτικών επιχρισμάτων εγγύτητας ή επαφής με το ‘περιβάλλον του αρχηγού’…».
 
Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ίσως στα Τρίκαλα απ’ όπου κατάγεται, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή η ΝΔ, αλλά και η κοινωνία, δεν έχουν ανάγκη από αυτοπροβαλλόμενους ως ‘βέβαιους’ υποψήφιους βουλευτές… Ο πρόεδρος και αυριανός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χρειάζεται απλούς στρατιώτες για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη όλων εκείνων που αισθάνονται σήμερα απογοητευμένοι από την πολιτική».
 
Η επόμενη ερώτηση αποκαλύπτει και την αγάπη του για τη Λογοτεχνία. Εξάλλου, ένα διήγημά του βραβεύτηκε το 2009 σε Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που διοργάνωσαν οι Έλληνες Ομογενείς της Νοτίου Αμερικής, μέσω του «Νόστος» και της Ένωσης Λογοτεχνών της Αργεντινής.
 
Ήταν επιθυμία του να συμμετάσχει, «γιατί ο Απόδημος Ελληνισμός μας, με την ξεχωριστή, δυναμική και χαρισματική του παρουσία αποδεικνύει καθημερινά πως η οικουμενικότητα είναι συνυφασμένη με το ιστορικό κύτταρο του Έλληνα. Καθώς το θέμα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ήταν ‘Ο Ελληνισμός και ο Μέγας Αλέξανδρος’, δεν μπορώ να μην υπογραμμίσω, μιλώντας σε μια εφημερίδα που αποτελεί σύμβολο της φωνής της Ομογένειας, πως οι Έλληνες της Διασποράς, πραγματώνουν, με ειρηνικό τρόπο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης το όραμα του Αλέξανδρου για έναν παγκόσμιο πολιτισμό της σύνθεσης των ιδεών, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της συλλογικής προόδου».
 
Τέλος, ερωτηθείς για τις εμπειρίες του στις ΗΠΑ, αρκέστηκε σε μία, αυτή που είχε γνωρίζοντας από κοντά τον πρώην γερουσιαστή Πάτρικ Κένεντι (Patrick Kennedy), ανιψιό του αδικοχαμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ο οποίος, όπως είπε, «άφησε μια πλούσια και ελπιδοφόρα πολιτική σταδιοδρομία, προκειμένου να αφοσιωθεί στην καταπολέμηση του ψυχιατρικού στίγματος, μέσα από τις δραστηριότητες του μη κερδοσκοπικού του οργανισμού Νext Page. Είναι ένα ξεχωριστό παράδειγμα που το ανακαλώ πάντοτε στη σκέψη και στην καρδιά μου, όποτε βρίσκομαι μπροστά σε συγκυρίες όπως η σημερινή κατά την οποία καλούμαστε όλοι να αλλάξουμε σελίδα για τις ζωές μας, την κοινωνία μας και την πατρίδα…».
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή