Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στον «Λευκό Οίκο» ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ικανοποίηση και από την συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ 
 
Λίγα λεπτά αφότου πέρασε την είσοδο του Λευκού Οίκου, όπου τον υποδέχτηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής της υπερδύναμης είχαν συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος υποδέχτηκε στην είσοδο του Λευκού Οίκου τον Έλληνα Πρωθυπουργό Ντόναλντ Τραμπ, για την επίσημη συνάντηση που είχαν στην «καρδιά» της Ουάσινγκτον. 
Μετά την σύντομη συνάντηση που είχαν στο Οβάλ Γραφείο, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησαν στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου. 
Εκεί, οι αντιπροσωπείες των δυο χωρών είχαν εκτενείς διαπραγματεύσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, προσκάλεσε τον Αμερικανό Πρόεδρο να επισκεφτεί την Ελλάδα. 
Περίπου μια ώρα πριν από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα tweet από το ιστορικό Blair House.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «Στο ιστορικό Blair House το οποίο επισκεπτόταν συχνά ο Αβραάμ Λίνκολν και στο οποίο έλαβαν χώρα σημαντικά γεγονότα της Αμερικανικής ιστορίας».
Εντωμεταξύ σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσιγκτον. 
Στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν τονίστηκαν οι τεράστιες προσπάθειες του Ελληνικού λαού, η έγκαιρη ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης, αλλά και η σημασία της ελάφρυνσης του χρέους σε συμφωνία με τους εταίρους. 
Τα συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στον Πρωθυπουργό για την πρόοδο και την εφαρμογή των δύσκολων μεταρρυθμίσεων, έδωσε η κ. Λαγκάρντ, χαρακτηρίζοντας την συνάντηση ως «παραγωγική».
 
«Πιστεύω ότι η αποφασιστική εφαρμογή αυτού του προγράμματος μαζί με μια ελάφρυνση του χρέους σε σύμφωνα με τους εταίρους, έχει μεγάλη σημασία για να οδηγηθεί η Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Ο Πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δεσμευτεί να προχωρήσουμε μαζί προς την κατεύθυνση αυτή» ανέφερε η Κ. Λαγκάρντ κατά τις κοινές δηλώσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «η Ελλάδα γύρισε σελίδα μετά από χρόνια στασιμότητας. Οι τεράστιες προσπάθειες του Ελληνικού λαού καρποφορούν. Υπάρχει μια ορατή έξοδος από την κρίση και είναι προς τον συμφέρον όλων να ολοκληρωθεί η 3η αξιολόγηση.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει στην Ελληνική οικονομία να διατηρήσει την ανοδική πορεία της καθώς θα δώσει μια περίοδο καθαρού αέρα, όπου όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να επικεντρωθούν στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους», τονίζοντας πως «το ΔΝΤ θα παίξει ένα ζωτικό και σημαντικό ρόλο».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή