Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στον απόηχο του …συλλαλητηρίου

Στο Δημαρχείο Τρικάλων ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
 
Λίγες ημέρες μετά το συλλαλητήριο αντίδρασης για τον νέο σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Τρικάλων, εκεί όπου ξεκίνησε ο …ανένδοτος αγώνας κατά του σχεδίου του Υπουργείου.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr ο Υπουργός, συνοδεία των 3 Βουλευτών Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσία Εκπροσώπων Φορέων του Νομού, επιχείρησε να «καλμάρει» τις αντιδράσεις …υποσχόμενος νέα συνάντηση στα τέλη του μήνα στο Υπουργείο Παιδείας, αφήνοντας …χαραμάδα «να ρίξει νερό στο κρασί του».

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ο Υπουργός για τις αντιδράσεις, παρουσίασε προφίλ διαλλακτικότητας σε σημείο να παραδέχεται ότι στον νέο σχεδιασμό των Πανεπιστημίων, ο χωροταξικός σχεδιασμός για τις Σχολές, γίνεται με …ενδοπανεπιστημιακά κριτήρια, με αποτέλεσμα να ικανοποιούνται οι Καθηγητές, αλλά όχι και οι τοπικές κοινωνίες όπως συμβαίνει στην Δυτική Θεσσαλία.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσίασε εκ νέου τα αιτήματα Σχολών από πλευράς Τρικάλων και έδειξε ικανοποιημένος από την …κουβέντα του κ. Γαβρόγλου ότι «για ρόλο της τοπικής κοινωνίας στον σχεδιασμό της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης», κάτι που όμως δεν συμβαίνει μέχρι στιγμής στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας και εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει αδικία για τον Νομό Τρικάλων»…

Η συζήτηση είχε παρεμβάσεις και τοποθετήσεις από παραβρισκόμενους με το …ραντεβού της νέας συνάντησης να ανανεώνεται για τα τέλη του μήνα στο Υπουργείο και φυσικά ο κ. Παπαστεργίου, δεν επέτρεψε την αποχώρηση του κ. Γαβρόγλου από το Δημαρχείο χωρίς να του δείξει τα …κουμπάκια από το περιβόητο «Smart Trikala» στο ισόγειο του κτιρίου…
 
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή