Καρδίτσα

Στον Δήμο Σοφάδων ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης

12 Jan 2018
Τις εργασίες καθαρισμού του ρέματος της Κακάρας επιθεώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Δήμο Σοφάδων. 
Ο κ. Κόκκαλης βρέθηκε στη γέφυρα της Κακάρας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σοφάδων Θάνο Σκάρλο, τους Αντιδημάρχους Β. Αλεξόπουλο και Σπ. Εκίζογλου, την διοίκηση του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ  και άκουσε προσεχτικά τόσο τους εκπροσώπους του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας για την πορεία των έργων όσο και τους παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 
Μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί περίπου 28 χιλιόμετρα του κεντρικού καναλιού ενώ μαζί με τα παρακάναλα αναμένεται να καθαριστούν σχεδόν 64 χλμ. Ο κ. Κόκκαλης εκτίμησε ότι μετά τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν η περιοχή θα θωρακιστεί αντιπλημμυρικά και θα αποφευχθούν φαινόμενα προηγούμενων ετών. 
Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η Δημ. Αρχή σε συνεργασία με όλους τους φορείς στοχεύει στην προστασία ανθρώπων και περιουσιών γι’ αυτό διεκδικεί κάθε αναγκαίο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας. Παράλληλα τέθηκε στον κ. Κόκκαλη και το θέμα  της  κατασκευής αυτορυθμιζόμενων θυροφραγμάτων.
 
Σύσκεψη στο Λεοντάρι
Αμέσως μετά ο κ. Κόκκαλης παραβρέθηκε σε σύσκεψη στο Λεοντάρι, παρουσία και της βουλευτή Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου. 
Η βουλευτής του νομού, αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο του πρωτογενή τομέα, στην δρομολόγηση αναπτυξιακών έργων, εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα και για τα αρδευτικά Σμοκόβου και χαρακτήρισε το νέο έτος ελπιδοφόρο. 
Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος εξήρε την συνεργασία με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον οποίο ευχαρίστησε για τις προσωπικές του ενέργειες σε ότι αφορά τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής. Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «βρήκαμε σύμμαχο για την περιοχή μας». 
Ο κ. Κόκκαλης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε θερμά στην σημασία της δημιουργίας ομάδων παραγωγών προτρέποντας τους αγρότες προς αυτή την κατεύθυνση. 

Επιπλέον είπε: 

– Για τα αντιπλημμυρικά έργα τόνισε ότι γίνεται πράξη ο καθαρισμός των καναλιών με κονδύλια μάλιστα που ήταν προγραμματισμένα για άλλη περιοχή. 
– Για την στάγδην άρδευση υποστήριξε ότι θα ενταχθεί στα μέτρα που θα προκηρυχτούν εντός του Φεβρουαρίου.
– Για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
– Για τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα άνω των 2 εκατ. ευρώ  υπογράμμισε ότι θα προκηρυχθούν τον Μάρτιο και θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι.   
– Ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για τα αγροτικά δάνεια
– Για τη νιτρορύπανση τόνισε ότι εφαρμόζεται η απόφαση του 2014 και θα πρέπει να κατατεθεί μελέτη στο Υπ. Περιβάλλοντος, που θα πιστοποιεί το πρόβλημα, ώστε να ενταχθεί κάποια περιοχή
– Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ημερίδα στους Σοφάδες με εξειδικευμένα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και επίκεντρο τις ομάδες παραγωγών 
– Επιλύθηκε το θέμα των καπνοπαραγωγών
Σε ότι αφορά το ζήτημα της επικαιροποίησης της μελέτης Λαζαρίδη για τα αρδευτικά Σμοκόβου προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, μετά από σχετικό ερώτημα του κ. Σκάρλου και την επισήμανση πως παρά την διπλή δέσμευση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, σε πρόσφατη ανακοίνωση της Περιφέρειας δεν φαίνεται ενταγμένο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του. Συμπληρωματικά τοποθετήθηκε πάντως η κ. Κατσαβριά τονίζοντας «άλλο η Περιφέρεια και άλλο το Υπουργείο». 
Από τον Δήμο Σοφάδων
 
admins
Author: admins

Άδειος αυτοκινητόδρομος Ε65 στα Τρίκαλα με φόντο τα βουνά, καλοκαίρι 2025

Άδειασαν τα Τρίκαλα – Ο καύσωνας «σάρωσε» τους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες ερήμωσης στην πόλη και στον E65 – Όλοι… διακοπές ή σε δροσιά, μόνο ο υδράργυρος στους δρόμους …
Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.