Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stop Νερού! Συμβαίνει στο Μαυρέλι

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ, ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Κύριοι, αγαπητοί φίλοι,

στον καιρό της πανδημίας, των σεισμών, του χιονιού, της παγωνιάς, την ημέρα του Ευαγγελισμού, περπατήσαμε να πάρουμε πόσιμο νερό απ’ τη βρύση της πλατείας.

Αμ΄δε! Νερό τέλος. Ψάξαμε κάτι ανακοινώσιμο, που να γράφει την αιτία, μία απάντηση από κάποιο θεσμικό άτομο. Κανείς. Ουδείς. Αυθόρμητα λοιπόν, λες, «τώρα αυτό μας έλειψε! Θα έχουμε και δίψα!»

Ερωτήματα, απορίες, σωρός! Τι συνέβη;

Η μοναδική κοντινή στο χωριό πηγή, πηγή πάνω από 60 χρόνια, έδινε το νεράκι της. Τώρα; Τώρα το μέλλον υδροδότησής μας, τι θα μας φέρει; Θα δώσει κανείς απάντηση;

Κύριοι της ΔΕΥΑΜ, θα στέλνετε τους λογαριασμούς  χωρίς να έχουμε πόσιμο νερό;

Μετά από τέτοια εξέλιξη, ανατρέχουμε στα προηγούμενα χρόνια (τα χρόνια της «κίνησης νερού και της επιτροπής των κατοίκων»). Στα χρόνια που επίμονα απαιτούσαμε από το Δήμο και από την εταιρεία του (ΔΕΥΑΜ) να δώσει λύση με παροχή πόσιμου νερού στα σπίτια μας.

Απαιτούσαμε να σταματήσει η 55χρονη κοροϊδία στον κόσμο του χωριού μας. Ούτε σε πρόγραμμα δεν φρόντισαν να εντάξουν τα προβλήματά μας! (τόσα δίκτυα αναστέλλονται). Ούτε οι παλαιότεροι, ούτε οι νεότεροι. Να λοιπόν τα αποτελέσματα. Επαναπαύθηκαν – βολεύτηκαν στη «γέρικη» πηγή.

Πιστεύει κανείς πως μια μικρή πηγή νερού θα έλυνε το πρόβλημά μας αιωνίως;

Όλοι γνωρίζουν πως οι πηγές των βουνοκορφών στέρεψαν χρόνια τώρα. Δεν πιστεύουμε πως εσείς δεν το ξέρετε. Προφανώς μια τέτοια στάση σας βολεύει.

Κύριοι διευθύνοντες της ΔΕΥΑΜ του Δήμου Μετεώρων, της υγειονομικής υπηρεσίας κλπ, πότε θα διαβάσουμε έγγραφη απάντησή σας για τα αίτια και το «στοπ» στη ροή του νερού;

Είναι ακατάλληλο, όπως «ψιθυρίζεται» εδώ; Πολύ θα θέλαμε να διαβάσουμε έγγραφη ανακοίνωση στο «κουφάρι» της βρύσης, δυστυχώς με μεγάλη μας θλίψη.

Τέλος, προς τους (όποιους) διευθύνοντες, τους δημαρχιακούς κοινοτικούς κλπ,

μην προσπαθήσετε να μας πείσετε πως το παλαιό δίκτυο (Γερακαρίου) διαθέτει πόσιμο νερό. Θα διαψευστείτε από το σύνολο των κατοίκων, καθώς όλοι από τη «γέρικη» βρύση έπιναν νεράκι.

Και κάτι ακόμα! Μην αντιγράψετε οι σημερινοί τους παλαιότερους με τη «μέθοδο της επιβολής», να πίνουμε το γνωστό σε όλους εδώ «ζητιανό νερό».

Εάν το κάνετε θα μας βρείτε σφόδρα αντίθετους.

Όσο για το κρίσιμο υγειονομικό ζήτημα, θα επανέλθουμε όταν θα λάβουμε την έγγραφη ενημέρωση – απάντηση – δήλωση εκ μέρους σας.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή