Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στους 80 πόντους το χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων – 38 μηχανήματα στη «μάχη»

Μέχρι και 80 πόντους έχει φτάσει το χιόνι σε σημεία του ορεινού όγκου του ν. Τρικάλων, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας και την έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr στην περιοχή της Μεσοχώρας το χιόνι φτάνει τα 80 εκατοστά, ενώ γύρω 40 πόντους συναντά κανείς στην Ελάτη και το Περτούλι.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα ορεινά της Καλαμπάκας, όπου το χιόνι στην περιοχή του Αμάραντου έχει φτάσει τους 70 πόντους, ενώ στα Χάσια – Αντιχάσια περίπου στα 20 εκατοστά.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη που βρίσκεται επί ποδός από χθες το βράδυ, στην «μάχη» έχουν ριχτεί 38 εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Όσον αφορά σε καταπτώσεις βράχων ήταν περιορισμένες και άμεσα αντιμετωπίσιμες.

Υπενθυμίζεται πως η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το υπέδαφος σε ένα σημείο του πάρκινγκ της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ στα Μετέωρα.

Χωρίς ρεύμα

Από την επέλαση της κακοκαιρίας έχουν μείνει χωρίς ρεύμα περιοχές του Ασπροποτάμου, αλλά και χωριά της Πύλης όπως ο Άγιος Προκόπιος, οι Καλόγηροί και το Βροντερό. Τα αρμόδια συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ελεγχόμενη κατάσταση στα ποτάμια

Στα πεδινά συνεχίζεται η έντονη βροχόπτωση και σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη η στάθμη των ποταμών κινείται στα προβλεπόμενα επίπεδα. Ωστόσο ο κρατικός μηχανισμός θα βρίσκεται σε επιφυλακή σίγουρα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, όπου σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις συνεχίζεται η κακοκαιρία.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή