Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στους εργαζόμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι» ο Δήμαρχος Σοφάδων Αθανάσιος Σκαρλός

Τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ενόψει της ενίσχυσης δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής κατά τη διάρκεια λήψης μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού – COVID 19, επισκέφτηκε την Τετάρτη  8 Απριλίου 2020, ο Δήμαρχος Σοφάδων Αθανάσιος Σκάρλος.

Παρών  στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σοφάδων Σακκάς Κωνσταντίνος .Στη συνάντηση ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το προσωπικό του προγράμματος για την προσφορά του στους συνδημότες που έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  υλοποιεί και ο Δήμος  Σοφάδων   στο πλαίσιο μέτρων κατά του κορωνοϊού βοηθώντας όλους όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων του  πρόγραμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την εξυπηρέτηση κατ’ οίκον υπηρεσιών επείγουσας ανάγκης ,τίθεται στην υπηρεσία των πολιτών, με ιδιαίτερη έμφαση στους ηλικιωμένους και τα ΑμεΑ και στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες .

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», επεκτάθηκε για να αγκαλιάσει και τους μη ωφελούμενους του προγράμματος, οι οποίοι είναι άνω των 67 ετών, τα ΑμεΑ και άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε άτομα για επείγουσες ανάγκες, εκτός από τις βασικές της καθημερινότητάς τους. Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξασφάλιση της τροφοδοσίας τους με τα αναγκαία φάρμακα, αιμοληψίες INR, νοσηλευτικές υπηρεσίες (αντικατάσταση καθετήρα, κατακλύσεις, αλλαγή ραμμάτων), και τροφοδοσία με τρόφιμα.

«Είναι ένας αγώνας που τον δίνουμε όλοι μαζί με πειθαρχία και συντονισμό. Τηρούμε αυστηρά τα προληπτικά  μέτρα , μένουμε στα σπίτια μας, περιορίζουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας  ειδικά οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς. Ας βοηθήσουμε, ώστε αυτή η κρίση να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Όλοι μαζί με τη δύναμη της ανθρωπιάς και της υπευθυνότητας θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Σκάρλος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:

 

2443353305

2443353308

2443353715

ΑΠΟ  ΤΙΣ 9.00 ΕΩΣ ΤΙΣ 13.00

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή