Στραβοπάτημα νεότητας στο 56ο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος

Το 56ο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος ξεκίνησε στην περιοχή του Λουτρακίου με το Ράλλυ Start Line. Θέμης Χαλκιάς και Λεωνίδας Μαχαίρας οδήγησαν για πρώτη φορά το νέο τους Fiesta R5 το οποίο κατέφθασε στην Ελλάδα την εβδομάδα του αγώνα. 

Η εκκίνηση δόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Ιουλίου στο χώρο του σέρβις στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο και το πλήρωμα κατευθύνθηκε για την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, Λουτράκι 1. Δύο χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση της ειδικής ένα πρόβλημα στην ενδοσυνεννόηση άφησε τον Θέμη Χαλκιά δίχως την απαραίτητη καθοδήγηση του Λεωνίδα Μαχαίρα. Έτσι το Fiesta R5 κινούνταν σε έναν ρυθμό υποδεέστερο των δυνατοτήτων του, κάτι που αποτυπώθηκε και στον χρόνο που υπολείπονταν κατά 27.58 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Πριν την εκκίνηση της επόμενης ειδικής, Πίσσια 1, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και οι Θέμης Χαλκιάς – Λεωνίδας Μαχαίρας ήθελαν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Ξεκίνησαν σε γρήγορο ρυθμό τα πρώτα ανηφορικά κομμάτια της ειδικής των 12.35 χιλιομέτρων όμως στο 4ο χιλιόμετρο το τιμόνι βάρυνε απότομα. Η πρώτη σκέψη ήταν για κάποιο κλατάρισμα αλλά τελικά το πρόβλημα ήταν η κρεμαγιέρα η οποία παρέδωσε πνεύμα αφήνοντας τον Θέμη Χαλκιά δίχως υποβοήθηση στο τιμόνι. Αναγκαστικά ο ρυθμός έπεσε σημαντικά, η κούραση και η δυσκολία αυξήθηκε και πλέον στόχος αποτελούσε ο τερματισμός της ειδικής. Παρά τον κακό χρόνο το πλήρωμα είχε πέσει μόλις στην 6η θέση της γενικής και διατηρούνταν μέσα στους βαθμούς. 

Επιστροφή στο service park όπου οι μηχανικοί της RB Motorsport έδωσαν τον δικό τους αγώνα ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα εντός των 30 λεπτών του σέρβις. Τελικά όμως το θέμα στην κρεμαγιέρα ήταν αδύνατο να λυθεί και η ομάδα αναγκάστηκε να αποσύρει το αυτοκίνητο από τον αγώνα. Επόμενο ραντεβού στο Ράλλυ Φθιώτιδος, στις 19-20 Σεπτεμβρίου.

Δηλώσεις Θέμη Χαλκιά: “Ξεκινήσαμε το φετινό πρωτάθλημα με ένα νέο αυτοκίνητο, στην κορυφαία κατηγορία, έχοντας εξαιρετικούς συναθλητές και αντιπάλους με αντίστοιχων προδιαγραφών αυτοκίνητα. Δυστυχώς το πρόβλημα με την κρεμαγιέρα δεν μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε τον αγώνα και να γράψουμε αγωνιστικά χιλιόμετρα ώστε να εγκλιματιστούμε καλύτερα στο Fiesta R5 μας. Θα διορθώσουμε τα προβλήματα και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί μαζί με τα κορυφαία λιπαντικά Gulf, τα οποία αντιπροσωπεύει αποκλειστικά στην Ελλάδα η εταιρεία ELDON’S Α.Ε.Β.Ε., στις Ακροπολικές Ειδικές του Ράλλυ Φθιώτιδος.”

Δηλώσεις Λεωνίδα Μαχαίρα: “Προβλήματα νεότητας τελικά. Η πρώτη ειδική διαδρομή ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές. Δυστυχώς μας ταλαιπώρησε η ενδοσυνεννόηση ενώ στην δεύτερη ειδική τελικά εγκαταλείψαμε από το πλέον γνωστό πρόβλημα των Fiesta παγκοσμίως, την κρεμαγιέρα την οποία λίγο έως πολύ την φοβόμασταν. Έχουμε πάρει ένα καινούργιο αυτοκίνητο το οποίο πρέπει να το φέρουμε σε λογαριασμό προκειμένου να ευχαριστιόμαστε τους αγώνες. Ελπίζω ο αγώνας να εξελίχθηκε καλά για τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους. Ραντεβού στην Λαμία.    

Στέφανος Σιμωτάς©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή