Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Street art στον υπό διαμόρφωση χώρο των αποθηκών του ΟΣΕ στα Τρίκαλα

Ένας καμβάς με ιδιαίτερα και μοναδικά γκράφιτι

Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε τα λεγόμενα γκράφιτι με την έννοια του βανδαλισμού. Τις περισσότερες φορές βέβαια, όχι άδικα… Ουκ ολίγες φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε μνημεία, κατοικίες, σε πιθανά και απίθανα μέρη όπου κάποιοι ανήσυχοι καλλιτεχνικά και με περίεργη σύνδεση με τον δημόσιο χώρο, έχουν απλά μουτζουρώσει το όνομά τους, την ομάδα τους, το κόμμα ή απλά την υπογραφή τους με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά απογοητευτικό και …βανδαλιστικό. Όταν μιλάμε όμως για street art το θέμα ξεφεύγει εντελώς από αυτή τη νοοτροπία.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ένα κίνημα, μία μορφή έκφρασης, αλλά και κάτι παραπάνω. Ίσως να είναι και μία αυτεξούσια μορφή τέχνης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η street art αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης τέχνης αλλά και μιας σύγχρονης πόλης. Στην περίπτωση των αποθηκών του ΟΣΕ, όπως διαπιστώνει το Trikalanews.gr, τμήμα των οποίων διαμορφώνει ο Δήμος για να φιλοξενήσει πολιτιστικούς χώρους των Τρικάλων, αρκετά από τα γκράφιτι ή street έργα παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε τέτοιο βαθμό που η βόλτα γύρω από τα κτήρια, μοιάζει με περιήγηση σε μια ιδιόμορφη εξωτερική πινακοθήκη.

Συνεπώς, όσοι είμαστε θεατές των γκράφιτι, δεν μπορούμε να είμαστε αφοριστικοί απέναντι σε σύγχρονες προτάσεις και συνδέσεις με τον δημόσιο χώρο. Όταν βέβαια μιλάμε για δημιουργούς και όχι για κοινούς βανδαλιστές…

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή