Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Στρέφονται στην ασφάλιση ακινήτων για φυσικές καταστροφές οι Τρικαλινοί

Τι δηλώνει ο πρόεδρος των Ασφαλιστών Τρικάλων Απόστολος Κόκκοβας στο Trikalanews.gr και σε ποιες παρεμβάσεις προχωρά ο σύλλογος

Τα τελευταία χρόνια οι φυσικές καταστροφές έχουν πλήξει σημαντικά τους κατοίκους της περιοχής των Τρικάλων και ευρύτερα της Δυτικής Θεσσαλίας. Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί πλέον στρέφονται σε ασφαλιστήρια ακινήτων που να καλύπτουν και τις ζημιές από πλήθος φυσικών φαινομένων.

Αυτή την τάση επιβεβαίωσε στο Trikalanews.gr και ο πρόεδρος των Τρικαλινών Ασφαλιστών Απόστολος Κόκκοβας ο οποίος έκανε λόγο για μια νέα ασφαλιστική φιλοσοφία και νοοτροπία που μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει σε όσους την ακολουθούν.

Τι προβλέπει και πόσο κοστίζει η ασφάλιση

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος, μετά τους σεισμούς αλλά και την καταστροφή που προκάλεσε ο Ιανός, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους ασφαλισμένους. Η ασφαλιστική κάλυψη από φωτιές, πλημμύρες αλλά και σεισμούς έχουν την τιμητική τους τόσο για το ίδιο το ακίνητο όσο και για το περιεχόμενό του. Σημειώνει δε, ότι ένα σπίτι για το οποίο έχουν ξοδευτεί χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση καταστροφής για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί εύκολα να αποκατασταθεί. Και αυτό αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Όλα αυτά μπορούν να προβλεφθούν με ένα ελάχιστο κόστος που κυμαίνεται μεταξύ 100-150 ευρώ ετησίως. Πραγματικά ελάχιστο μπροστά στο ενδεχόμενο να χρειαστεί κανείς να καλύψει το κόστος μιας αποκατάστασης ζημιών ή και πλήρους καταστροφής ενός σπιτιού.

Για τον λόγο αυτό οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλό θα είναι να ξεφύγουν από την λανθασμένη εντύπωση ότι πρόκειται για προγράμματα που κοστίζουν υπέρογκα μιας και ετησίως πρόκειται για ένα ελάχιστο κόστος που σου επιτρέπει να αισθάνεσαι ασφαλής.

Σημαντικές πρωτοβουλίες

Με στόχο να ενημερωθεί ο κόσμος και να αποκτήσει κίνητρα στην κατεύθυνση αυτή, ο Απόστολος Κόκκοβας ως πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστών ήδη έχει ζητήσει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο να θεσμοθετηθούν φοροελαφρύνσεις σε όσους επιλέγουν να ασφαλίσουν τα ακίνητά τους ενώ ήδη γίνονται συζητήσεις με φορείς της περιοχής όπως ο Δήμος Τρικκαίων και το Επιμελητήριο Τρικάλων ώστε να διεξαχθεί μια μελέτη για την επικινδυνότητα που διατρέχει η περιοχή απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή