Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για το νέο νομοσχέδιο Παιδείας

Με μια άθλια μεθόδευση η  κυβέρνηση προσπαθεί  να περάσει στα κρυφά το νομοσχέδιο για την Παιδεία, φέρνοντάς το τη Μεγάλη Δευτέρα για ψήφιση στη Βουλή!  
 
Δείχνει  από τη μία τις προθέσεις της κυβέρνησης να περάσει την πολιτική της εν κρυπτώ σε μία περίοδο που τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά και από την άλλη αγνοεί επιδεικτικά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, γονείς) που αγωνίζονται να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.
 
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία, ενισχύει τον εξεταστικό χαρακτήρα του Λυκείου. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας φτιάχνει ένα Λύκειο εξεταστικό κέντρο,  αυξάνει την ανάγκη των μαθητών μας για φροντιστήρια. Με μαθητές και γονείς σε ένα συνεχή σκληρό και ανταγωνιστικό αγώνα δρόμου Η κυβέρνηση ασκεί μια σκληρή ταξική πολιτική στην παιδεία , όπου όποιος έχει πιο βαθιά τσέπη θα αντέξει .   
 
 Το πολυνομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης έρχεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων να αλώσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλειά. Καταργεί ουσιαστικά   το άρθρο 16 με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τριετείς τίτλους σπουδών που προσφέρουν διάφορα ιδιωτικά κολέγια, τη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων, την επέκταση των διδάκτρων κλπ.
 
Καταγγέλλουμε  τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που φέρνει το νομοσχέδιο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια τη Μεγάλη Δευτέρα, με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, για να αποφύγει τις αντιδράσεις μαθητών και φοιτητών.
 
Η υπόθεση της Παιδείας δεν αφορά μόνο τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης . Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του συνεπούς αγωνιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών , ενάντια στις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού που δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, για αγωνιστική κινητοποίηση.
 
Καλούμε  κάθε συνάδελφο κάθε εργαζόμενο, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς λαϊκούς φορείς του νομού μας να συμμετάσχουν στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη, 19:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
 
 Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών
 Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων
 Σύλλογος Λογιστών &Βοηθών Λογιστών
 Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στους  Ιδιωτ. Υπαλλήλους
 Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Νοσοκομείο & Κ.Υ.
 Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν.Τρικάλων.   
 
Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, τους εργαζόμενους να καταγγείλουν την ουσιαστική Να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τη Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.
 
Η υπόθεση της Παιδείας δεν αφορά μόνο τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης»
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή