Συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή A/Bάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστου Μπουλούμπαση

Ο Διευθυντής της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς το 13ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (Ριζαριού) για την παγκόσμια διάκριση (1ο Βραβείο) στο διαγωνισμό ζωγραφικής της UNESCO.
Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα: «Ανοίγουμε το νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες». Τα παιδιά του 13ου Δημοτικού Σχολείου έστειλαν το μήνυμα σε όλον τον κόσμο πως με μια αγκαλιά γεμάτη φως, χαρά κι ελπίδα απαλύνεται ο πόνος της προσφυγιάς και του πολέμου.
Το μήνυμα του 13ου Δημοτικού Σχολείου ήρθε να προστεθεί στο μήνυμα που έστειλε η σχολική κοινότητα του 25ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων με τη φωτογραφία, που κυκλοφόρησε μέσω μεγάλων δικτύων ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο, από την υποδοχή των προσφύγων μαθητών με το πανό που έγραφε Welcome to our school (καλώς ήρθατε στο σχολείο μας).
Το μήνυμα του 13ου Δημοτικού Σχολείου ήρθε να προστεθεί στο μήνυμα που έστειλαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το 22ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το 28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, το 30ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και το Δημοτικό Σχολείο Γλίνους που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου με θέμα «κι αν ήσουν εσύ;», που διοργανώθηκε στα Τρίκαλα, τον Ιούνιο του 2017, από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και τη διακριτική οργανωτική υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων.
Τέλος, το μήνυμα του 13ου Δημοτικού Σχολείου ήρθε να προστεθεί στο μήνυμα που έστειλαν οι εθελοντές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την αυτόβουλη και δωρεάν παράδοση μαθημάτων στους ενήλικες πρόσφυγες.
Η Διεύθυνση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων νιώθει υπερήφανη για την πλούσια, άμεση και χωρίς υστεροβουλία ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας. Το δημόσιο σχολείο απέδειξε για άλλη μια φορά την ευαισθητοποίησή του σε θέματα δικαιωμάτων των παιδιών και των ανθρώπων και μέσα από την παγκόσμια γλώσσα της τέχνης και του πολιτισμού έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα σε όλον τον κόσμο.


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή